Hoții vin pe litoral, dar nu în concediu! Sfaturi pentru a vă proteja mașinile

Miercuri, 12 August 2020
136
Știați că hoții nu își iau concediu? Că prima cauză favorizantă pentru comiterea furturilor din autoturisme o reprezintă neglijența părții vătămate? Că pentru comiterea unui furt din autoturism este nevoie de mai puțin de un minut? Acesta a fost subiectul principal pe care l-au abordat polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Poliției stațiunii Mamaia cu turiștii veniți în concediu în stațiunea Mamaia. Turiștilor le-au fost prezentate cauzele care duc la apariția infracțiunilor de furt din autoturisme, modurile de operare cel mai frecvent folosite de către autori, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase.

În acest sens, polițiștii recomandă: nu țineți documentele, telefonul sau alte bunuri de valoare în autovehicul; asigurați-vă la plecare că autoturismul este încuiat, chiar dacă s-a auzit sistemul de închidere la activare; autoturismele trebuie încuiate și cu geamurile închise atunci când sunt lăsate în parcare, chiar dacă plecați doar pentru câteva minute; în stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acționați sistemul de închidere a ușilor.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul local Litoral 2020 în județul Constanța.Pagina a fost generata in 0.4627 secunde