Hoții și tâlharii din Constanța își iau "salariile" de la casele de amanet

3950
Hoții și tâlharii din Constanța își iau
Casele de amanet nu sunt folosite doar de persoanele care se află în nevoie și apelează la împrumuturi financiare în schimbul bunurilor de valoare. Hoții și tâlharii se bazează într-o mare proporție pe veniturile câștigate din activitățile ilicite, prin valorificarea bunurilor furate la casele de amanet. 


Astfel, cetățenii cumpărători de bună credință pot avea neplăcuta surpriză de a se trezi cu poliția la ușă, după ce au achiziționat legal un bun furat. 


Unul dintre cele mai mari riscuri ale unei case de amanet îl constă în probabilitatea ca un articol ce poate fi cumpărat să reprezinte obiectul unui furt. Așa cum probabil știți, pentru amanetarea unui bun nu este necesară factura, ci doar buletinul. Casele de amanet mai obișnuiesc, câteodată, să furnizeze polițiștilor o listă cu seriile produselor pentru a afla dacă articolele au fost sau nu raportate ca fiind furate, însă asta nu garantează faptul că puteți cumpăra un bun furat. 


Cinci tineri din Constanța s-au abonat în luna iulie, la două case de amanet din municipiu, acolo unde duceau spre valorificare bunurile furate prin tâlhării în plină stradă. Polițiștii și procurorii au intrat pe fir și au reușit să le probeze acestora mai multe fapte, dar și să găsească articolele furate. Casele de amanet SC Cochet Bijou SRL, din Piața CET, și SC Litoral Star SRL, din zona Anda, erau folosite de indivizi ori de câte ori comiteau ilegalități. 


Potrivit anchetatorilor, în data de 28 iulie, în jurul orelor 17.00, Alexandru Lucian Moldoveanu, ajutat de alți trei complici, a smuls un lănțișor din aur de la gâtul unei femei de 67 de ani, în timp ce se afla pe strada Eliberării din municipiul Constanța. Ulterior, cei patru au valorificat lănțișorul de aur la o casă de amanet aparținând SC Cochet Bijou SRL din Piața CET, din municipiul Constanța, împărținând banii astfel obținuți, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 822 lei. 


Pe 29 iulie, în jurul orelor 13:00-13:15, Tanior Osman i-a furat lănțișorul de aur unei femei, în vârstă de 60 de ani, în timp ce victima se afla în stația liniei de autobuz 102, aflată la intersecția străzii Cumpenei cu bulevardul Aurel Vlaicu. Ulterior, s-a deplasat împreună cu Alexandru Lucian Moldoveanu, C.A.M și V.A.M. la casa de amanet SC Litoral Star SRL din zona Anda, din municipiul Constanța, unde a valorificat bunul sustras, împărțind banii astfel obținuți, valoarea prejudiciului fiind de 1.600 lei. 


Tot în data de 29 iulie, Alexandru Lucian Moldoveanu, ajutat de aceeași complici, a valorificat un lănțișor din aur, în greutate de aproximativ 12 grame, la casa de amanet SC Litoral Star SRL, pe care unul dintre partenerii de furt îl sustrăsese de la o femeie. Alexandru Lucian Moldoveanu și Tanior Osman au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior trimiși în fața magistraților, care au luat decizia arestării preventive pentru 30 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2777 secunde