Constănțean supărat

"Hoții mi-au furat 17.000 de euro și cred că polițiștii sunt mână în mână cu ei!"

1880
3

A trecut aproape un an și jumătate de când hoții i-au furat peste 17.000 de euro din mașină, iar polițiștii nu au nicio pistă. Constănțeanul păgubit a făcut reclamații peste reclamații, la conducerea Poliției Constanța și la Parchet, acuzându-i pe anchetatori că tergiversează cercetările.

Abia ieșit dintr-un mariaj eșuat, constănțeanul Florin Drăgescu se pregătea să-și refacă viața; iar banii care i-au fost furați urmau să fie folosiți pentru achiziționarea unei garsoniere. "Banii îi aveam în urma partajului cu fosta soție. Pe 26 octombrie 2010, am ajuns acasă, pe strada Democrației, la numărul 18 și am parcat mașina, o Dacie, în fața porții. Eram cu actuala soție și un văr. Am intrat în casă pentru a strânge o parte din lucruri, pentru că urma să ne mutăm într-o garsonieră - de altfel, pentru aceasta erau și banii. Când să ieșim, soția și-a dat seama că nu are poșeta la ea, unde erau și banii, 17.450 de euro. O uitase în mașină. Când am ajuns însă la mașină, ușa din dreapta față era forțată, iar poșeta dispăruse", își amintește păgubitul.
De atunci a trecut aproape un an și jumătate, dar nici urmă de banii furați sau de făptași.

"Am ajuns să cred că se acoperă unii pe alții"
Florin Drăgescu îi acuză pe anchetatori, respectiv pe polițiștii din cadrul Secției 5, că nu s-au ocupat cu seriozitate de cazul său. Cum ar putea să nu gândească astfel, susține el, dacă le-a spus oamenilor legii pe cine bănuiește, dar nu s-a luat nicio măsură. "Hoți au fost doi tineri din cartier. I-am luat la întrebări și s-au încurcat în răspunsuri. Le-am și spus polițiștilor, dar după ce i-au audiat mi-au spus că respectivii nu recunosc nimic și că nu sunt probe împotriva lor. Cum să nu fie probe? Au ridicat amprente de pe mașină, dar acum susțin că nu sunt bune. Am ajuns să cred că polițiștii sunt mână în mână cu hoții și se acoperă unii pe alții. Iar eu am rămas fără bani. De ce nu-i pun la detectorul de minciuni (n.r. pe suspecți), să vadă că mint?", ne-a spus păgubitul.
Pe la jumătate lui 2011, constănțeanul a depus o nouă plângere penală, de data aceasta pentru violare de domiciliu și amenințare. Și în acest dosar, susține el, anchetatorii întârzie să ia măsuri: "Au intrat mai mulți peste mine în casă, puși de fosta soacră, pentru a mă da afară. M-au amenințat, mi-au speriat actuala soție, dar polițiștii mi-au spus că nu sunt martori, așa că nici în acest caz nu s-a făcut nimic".

Ce spun anchetatorii
În consecință, acesta a transmis mai multe sesizări atât conducerii Poliției Constanța, cât și procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în supravegherea cărora se află dosarele penale. "În urma sesizărilor mele, a fost schimbat polițistul de caz, dar nici așa nu se întâmplă nimic. Procurorii în schimb mi-au spus că plângerile mele nu sunt întemeiate", a adăugat Florin Drăgescu.
Concret, reprezentanții Parchetului i-au comunicat următoarele: "Având în vedere actele premergătoare urmăririi penale, precum și actele de urmărire penală efectuate până în prezent în cauze se constată că nu există întârzieri nejustificate în efectuarea cercetărilor, nu există indicii de tergiversare a cauzelor sau de nelegalitate a actelor efectuate de către organele de cercetare penală, motiv pentru care plângerea formulată de către petentul Drăgescu Florin va fi respinsă ca neîntemeiată".
La rândul lor, polițiștii Secției 5 ne-au declarat că au fost urmărite toate pistele, inclusiv au fost audiate persoanele indicate de păgubit. "S-a făcut tot ce se putea în acest dosar. Au fost audiate mai multe persoane, inclusiv tinerii pe care îi bănuiește păgubitul. La un moment dat, ne-a semnalat că unul dintre cei pe care îi bănuiește a cheltuit o sumă mare de bani. Ne-am deplasat în județ, unde se afla acesta. De fapt, o rudă de-a lui vânduse un teren și primise și el aproximativ 1.000 de lei. Alte probe nu au fost găsite și nici martori, deși strada respectivă, pe care a avut loc furtul este destul de circulată", au afirmat reprezentanții unității de poliție.

Își va căuta dreptatea în instanța de judecată
Teama lui Florin Drăgescu este că dosarul penal privind furtul al cărui victimă a fost va rămâne în sertarele Poliției Constanța, printre numeroasele cazuri cu autori necunoscuți. De aceea, este decis să se întoarcă împotriva polițiștilor, în instanța de judecată. "Vreau să fac public ceea ce mi se întâmplă mie și vreau să-i dau în judecată. În urma furtului sunt un om distrus și vreau ca cei din Poliția județului Constanța să răspundă pentru că nu sunt în stare să găsească niște hoți", a concluzionat constănțeanul.



Comentează știrea

robert
18 aprilie 2012
politia lu` peste

bai nene, parintii mei au fost jefuiti de 20 000lei anul trecut de doua tiganci, ambele identificate cu poze si adrese, de prin Ramnicu-Sarat, si politia nici macar nu s-a deranjat sa le trimita o invitatie, iar matale ai pretentii ca "meletianul" sa transpire la un dosar fara martori?

ro
18 aprilie 2012
politia nu are nici o vina k esti cu capul in nori !

da' pe consoarta - asta ...noua! - ai intrebat-o ceva ?cazul e rezolvat !

masina cu soldati
26 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Hoț din autoturisme prins în flagrant
Marţi, 17 Aprilie 2012
Stire din Fun : Lovitură la secția de poliție
Pagina a fost generata in 0.2557 secunde