Aveți grijă cui deschideți ușa

Hoți travestiți în angajați ai Casei de Pensii

Marţi, 03 Aprilie 2012, 20:01
660
Nu vă mai încredeți orbește în cei care vă sună la ușă și nu-i primiți în casă, chiar dacă vă spun că vin din partea unor instituții ale statului. Există riscul să fie hoți și să vă ia tot ce aveți mai de preț prin locuință. A pățit-o, de curând, o bătrână de 87 de ani, din Constanța, căreia i-au trecut pragul, chipurile, trei angajați ai Casei de Pensii. Sunt îmbrăcați prezentabil și vorbesc frumos, așa că, atunci când sună la ușă și se prezintă ca fiind angajați ai diverselor instituții ale statului, voluntari care strâng bani pentru un caz umanitar sau vânzători ambulanți, proprie-tarii cred că se află în fața unor oameni de bine și îi poftesc în locuințe. 

La fel s-a gândit, luni după-amiază, și o femeie de 87 de ani, din municipiului Constanța, când, la ușă, i-au sunat doi bărbați șis-au prezentat ca fiind angajați ai Casei de Pensii Constanța. I-au spus că merg prin oraș, pe la toți bătrânii, pentru a întocmi o listă cu cei care urmează să primească ajutoare de Paști. Mai mult, i-au spus femeii că și ea ar urma să primească 100 de lei, așa că bătrâna i-a poftit în locuință pentru a le oferi informațiile pe care le solicitau. 

În vreme ce unul dintre așa zișii inspectori discuta cu victima, celălalt s-a scuzat, întrebând dacă poate folosi baia. Între timp, a scormonit însă prin dormitorul bătrânei și i-a găsit economiile: 250 de euro, 600 de lei și aproximativ 100 de grame de bijuterii din aur și argint, care se aflau într-un portmoneu, în șifonier. Cu bunurile în buzunar, s-a întors în sufragerie, unde, împreună cu amicul său, i-au mulțumit femeii pentru ospitalitate și au plecat. În fața blocului, într-un BMW parcat, îi aștepta al treilea complice, pregătit să înlesnească fuga lor în caz că ceva nu mergea bine. 

Ulterior, bătrâna și-a dat seama că a fost victima unei hoții și a cerut sprijinul oamenilor legii. În mai puțin de două ore, polițiștii au stabilit cum arătau cei trei suspecți, ba chiar au reușit să-i și prindă. Cei trei au fost identificați ca fiind Ionel Nucu, de 41 de ani, Daniel Mihail Albu, de 37 de ani, și Florin Valentin Paica, de 28 de ani, toți trei din Sectorul 6 din București și toți trei recidiviști. Ei au fost reținuți, iar ieri dimineață au fost prezentați magistraților constănțeni care au dispus ares-tarea lor preventivă pentru 29 de zile. 

Prejudiciul, estimat la aproximativ 3.100 de lei, a fost recuperat în întregime. Ce spun polițiștii "Le recomandăm constănțenilor să fie foarte atenți la persoanele străine care vor să le intre în locuințe sub diverse pretexte. Fie că susțin că ar vinde bunuri la prețuri mici, fie că ar cumpăra lucruri vechi la prețuri bune sau că ar reprezenta organizații non-guvernamentale sau ale statului, să nu-i primească. Sau, în prealabil, să cheme și o vecină sau pe administratorul blocului", a atras atenția comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției Municipiului Constanța.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde