Hoți români de diamante, condamnați în Franța. Foloseau o metodă ingenioasă!

419
Hoți români de diamante, condamnați în Franța. Foloseau o metodă ingenioasă! - dddd-1583308044.jpg

Articole recomandate

Trei români au fost condamnați marți în Franța la patru ani de închisoare pentru o escrocherie elaborată prin care au sustras diamante în valoare de aproximativ un milion de euro, semnalează Agerpres. Complicele lor, un sârb stabilit la Paris, a primit în contumacie o pedeapsă de cinci ani de detenție și este dat în urmărire internațională.

Infractorii au pus mâna în august 2017 pe trei diamante care nu au fost recuperate. Păgubiții sunt un bijutier francez și partenerul său de afaceri indian.

Escrocii își începuseră operațiunea cu o lună înainte, la un târg de diamante din Maroc, unde doi dintre ei s-au prezentat ca un cuplu de armeni bogați care doresc să investească în pietre prețioase. Grupul s-a reunit ulterior la Milano și în sudul Franței, la Mazamet, unde presupușii cumpărători au cerut evaluarea diamantelor de către un expert independent. După ce afacerea s-a încheiat, așa-zisul expert a închis diamantele într-o cutie sigilată, pe care comerciantul indian de diamante a luat-o cu el, în așteptarea transferului bancar în valoare de 1,1 milioane de dolari, promis de escroci. A doua zi, văzând că nu primește banii, vânzătorul a deschis cutia - care era goală.

Procuratura a arătat în instanța din orașul Castres din sudul Franței, unde a fost pronunțată condamnarea, că furtul s-a produs prin prestidigitație, cu ajutorul unei cutii cu fund dublu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4849 secunde