Hoți cu caș la gură, din cartierul Henri Coandă, au spart zeci de mașini

296
1

Articole de la același autor

Isprava a cinci puștani, cu vârste între 12 și 14 ani, din Cartierul social "Henri Coandă" a pus la cheltuială mai mulți constănțeni din cartierele CET și Poarta 6 și a dat bătăi de cap polițiștilor constănțeni. Azi noapte, cei cinci au plecat de acasă, din ghetoul din Tomis Nord și au ajuns tocmai la CET, unde au început să spargă mașini. Și-au ales numai Loganuri, le-au forțat încuietorile și au scotocit în interior, fără prea mult succes, însă. Doar din două autoturisme au furat vreo 10 lei și gumă de mestecat, găsite în torpedou. 


Cei cinci au fost văzuți, în jurul orei 3,00 noaptea, de un localnic al blocului G1, de pe strada Pajurei, în timp ce forțau încuietoarea unui autoturism. Acesta a alertat polițiștii, prin Serviciul unic de urgență 112, iar puștanii au fost prinși după puțin timp. 


Ei au fost duși la audieri, la Secția 5 Poliție, iar până în această după-amiază, s-au descoperit probe care arată că au spart șapte mașini. Există indicii, însă, că numărul mașinilor sparte ar fi dublu. În fața polițiștilor, copiii au susținut că au dat spargerile, căutând bani pentru alimente și băuturi răcoritoare. 


La sediul secției de poliție au ajuns și părinții copiilor, care au ridicat din umeri a neputință, când au fost întrebați ce căutau minorii, pe străzi, la ora aceea înaintată din noapte!


"A plecat din timpul zilei, mi-a spus că merge la fotbal. Seara, când au văzut că nu vine, am crezut că întârzie cu copiii. E prima oară când face treaba asta, când sunt chemată la poliție. Băiatul face 13 ani în august, este cuminte, merge la școală. Mai am încă trei acasă, iar dacă va trebuie să plătesc pagubele, nu știu ce voi face", a afirmat Paraschiva Ibriș, mama unuia dintre micii hoțomani.  


De altfel, și ea, și vecinele ei din cartierul Henri Coandă susțin că înainte să se mute în locuințele sociale nu au avut probleme cu copiii. "S-au înhăitat în cartier cu diverși și au început să facă probleme. "


"Mie mi-a spus că se duce la o chindie. Are 13 ani. Nu mi-a făcut niciodată probleme, e prima oară. Nu am dormit toată noaptea, am donat și sânge, acum am venit la Poliție direct de la spital. De când am venit în Henri Coandă a început să se poarte așa. Se ia după ceilalți care sunt acolo, borfași", povestește o altă mamă, Ida Mailat. 


"Ce să-i fac, să-l omor? Numai eu știu câte probleme am avut. Copilul ăsta e clasa a VII-a la Școala 5, e premiant, învață foarte bine, dar s-a înhăitat cu cei din cartierul social. E a doua oară când vin la poliție din cauza lui. Așa că să vină Protecția Copilului, să-l ia, căci nu știu ce să-i mai fac. Să-l țină la casa de copii, poate să potolește!", a afirmat Aurelia Andra Palade, o altă mamă. 


Până în prezent, paguba a fost estimată la aproximativ 2.000 de lei, dar este foarte posibil să mai crească. În plus, pe lângă faptul că vor trebui să plătească pagubele, părinții riscă să primească o amendă considerabilă. De asemenea, polițiștii au sesizat și Protecția Copilului, pentru efectuarea unor anchete sociale. 




Comentează știrea

noni
26 iulie 2013
lege pt toti

Da, sa plateasca pagubele, sa ii dea afara din ghetou si tot asa. Despre Tomis Nord era o bucurie sa vb, acum, se spune ghetoul din Tomis Nord...!! Trist si adevarat...si uite pt cine...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2301 secunde