Hotelurile din stațiunile de tratament balnear se redeschid! Iată ce reguli vor respecta pacienții

257
Hotelurile din stațiunile de tratament balnear se redeschid! Iată ce reguli vor respecta pacienții - 1-1593009632.jpg

Articole recomandate

Hotelurile din stațiunile de tratament balnear s-au redeschis de miercuri, iar pacienții își pot relua procedurile de recuperare prescrise de medicii lor, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Autoritățile au instituit un set de reguli pentru românii care merg la tratament balnear, conform Digi24.


Românii care merg la tratament în stațiunile balneare vor fi programați și informați cu privire la regulile de distanțare socială, siguranță și igienă ce trebuie respectate, potrivit unui ordin emis de ministrul Sănătății, publicat în Monitorul Oficial. 


Primul pas pe care trebuie să-l facă unitățile balneare, pentru programarea pacienților, este triajul telefonic al acestora, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. De asemenea, programările vor fi realizate cu evitarea, pe cât posibil, a contactului între pacienți.


"La intrarea în unitatea balneară se va efectua în mod obligatoriu un triaj epidemiologic de către un asistent medical instruit. Triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, iar temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/și prezența de simptome respiratorii și/sau alte semne/simptome de boli infectocontagioase acute, pacienții nu sunt primiți în incinta unității balneare și li se anulează în mod obligatoriu programarea. Totodată, unitatea balneară le va recomanda acestora să ia legătura cu medicul de familie", precizează comunicatul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iunie 2020
Stire din Eveniment : Accident tragic pe un ferry-boat
Pagina a fost generata in 0.6369 secunde