Horia Georgescu, fost șef ANI, condamnat la 4 ani de închisoare

196
Horia Georgescu, fost șef ANI, condamnat la 4 ani de închisoare - hora-1518618345.jpg

Articole recomandate

Magistrații Curții de Apel București au decis, miercuri, condamnarea la 4 ani de închisoare în cazul lui Horia Georgescu, fostul director al Agenției Naționale de Integritate. Aceeași pedeapsă a fost pronunțată și pentru avocata Ingrid Mocanu. Decizia nu este definitivă, potrivit Digi24.ro.


Procurorii DNA au dispus, în aprilie 2015, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum și a patru inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.


În fața instanței au ajuns foștii deputați Marko Attila și Theodor Nicolescu, fostul președinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa-Mocanu, Remus Virgil Baciu și Constantin Cătălin Canangiu. De asemenea, au fost trimiși în judecată experții evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor și Dorin-Cornel Drula.


Dosarul a fost trimis inițial instanței supreme, însă a fost mutat la Curtea de Apel București după ce Cătălin Theodor Nicolescu și Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.


Procurorii susțin în rechizitoriu că, prin acțiunile sau inacțiunile lor, cei 12 inculpați au produs un prejudiciu de 84.588.304 euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9221 secunde