Harta morții a Constanței

2696
4

Pericolul la care suntem expuși atunci când circulăm pe străzile constănțene este mare. Din ce în ce mai mulți șoferi nervoși și pietoni neatenți mișună pe carosabil, fără să țină cont de cele mai elementare reguli de circulație. Fără centură de siguranță, neatenți, vitezomani, inconștienți sau pur și simplu ignoranți - portretul șoferilor constănțeni.

Potrivit șefului Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța, comisar șef Tudorel Dogaru, din totalul de accidente petrecute în județul Constanța, 65% se întâmplă numai în orașul nostru.
Cele mai riscante zone din municipiul Constanța sunt intersecțiile celor mai mari artere ale orașului: strada Mircea cel Bătrân - b-dul Mamaia, strada I.C. Brătianu - b-dul 1 Decembrie 1918, b-dul Ferdinand - b-dul 1 Decembrie 1918, b-dul Lăpușneanu - b-dul Tomis și intersecția strada I.C. Brătianu cu b-dul Aurel Vlaicu. 


Zone în care s-au petrecut multe accidente rutiere sunt și cartierele Coiciu și Km 4-5.

Nici pietonii nu sunt feriți de accidente rutiere. Într-un procent de 30% dintre accidentele rutiere sunt implicați și pietoni, iar cele mai multe dintre evenimente se întâmplă chiar pe "zebră", din cauza neacordării de prioritate. Cele mai expuse treceri de pietoni sunt cele situate între semafoarele mari, tocmai pentru că imediat după culoarea verde a semaforului, șoferii obișnuiesc să mărească viteza.


Pe ce bulevarde ne pândește moartea?
De asemenea, de-a lungul arterelor principale ale orașului se întâmplă frecvent și cele mai multe dintre evenimentele rutiere.
Astfel, de la începutul anului și până în prezent, 56 de accidente rutiere s-au petrecut pe b-dul Aurel Vlaicu, în urma cărora șase persoane au murit, opt au fost rănite grav și 63 au suferit răni ușoare.
B-dul Mamaia se află și el pe lista celor mai expuse artere cu un număr de 56 de accidente rutiere soldate cu doi morți, șapte răniți grav și 56 de persoane rănite ușor. 


Un alt bulevard renumit este și Alexandru Lăpușneanu, de-a lungul căruia s-au petrecut 32 de accidente rutiere soldate cu moartea a două persoane, rănirea gravă a două dintre ele și rănirea ușoară a 37 dintre persoane.
Bulevardul I.C. Brătianu a găzduit 30 de accidente rutiere. Trei persoane au murit, una a fost grav rănită și 27 de persoane au scăpat, în urma accidentului, doar cu răni ușoare.
Cauzele producerii accidentelor rutiere sunt viteza excesivă cu care șoferii gonesc pe străzile constănțene, neacordarea de prioritate, trecerea unei intersecții sau a unei treceri de pietoni fără a se asigura și consumul de alcool. Acestea conduc spre o conduită greșită, în trafic.
"În cazul unui accident rutier dintre un autoturism și un pieton, 30% din vină îi aparține pietonului și 70% conducătorului auto", a declarat comisarul Tudorel Dogaru, pentru "Cuget Liber".

Comentează știrea

catalin
28 septembrie 2011
ce intersectie?

"intersecția strada I.C. Brătianu cu b-dul Aurel Vlaicu." Dupa cate stiu eu nu exista intersectia asta . cum se interesecteaza ? la piciorul podului (fabrica de paine) sau ( Zona Radacin Motors) ??

un om
28 septembrie 2011
rusine

exista asemenea date si politia nu ia masuri? cati agenti de la rutiera sunt pe bdul aurel vlaicu? eu personal nu vad si locuiesc in zona. stie politia rutiera cum se circula pe acest bulevard.cum se poate circula cu peste 80 de km /h cu tirul? cu turismele si motocicletele am vazut.a fost acum aproximativ 10 zile un accident de motocicleta cu victime si decese, dar politie tot nu este. ce se mai asteapta? domnul dancu stie sa mearga si este ceva politie pe bdul i.c.bratianu ca pe acolo vine dimineata spre locul sau de munca cu masina de serviciu.poate schimba ruta si vedem si pe bdul a. vlaicu masini de politie.scuze ca domiciliez in zona, dar ca platitor de taxe si impozite am drepturi ca si ceilalti constanteni.

sofer
28 septembrie 2011
politia e depasita

sunt foarte putini politisti iar soselele noastre sunt pline de soferi tampiti. nu au ce face. legea e de vina pentru ca e prea blanda. de aceea nimeni nu are teama si respect.

DORIS GODSTEIN
28 septembrie 2011
"HARTA MORTII" O PUTEM REZOLVA, TOTUL DEPINDE DE VOINTA NOASTRA !

Cred că principala cauză, este LIPSA EDUCAȚIEI, IN GENERAL SI A EDUCAȚIEI PRIVIND COMPORTAMENTUL PE DRUMURILE PUBLICE, IN SPECIAL, in primul rand datorită faptului ca SCOALA, PROFESORII, NU-SI fac datoria față de cetatenii orașului,care ii plătesc și-n fața cărora, prin acceptarea postului, s-au angajat !(Din păcate , ei se ascund in spatele motivației că sunt plătiți prost, produc "rebuturi", fiind de fapt responsabili se situatie, chiar mai mult, de viitorul țării) !) In al doilea rand POLIȚIA nu este suficient de exigentă cu sancționarea promptă privind incălcarea continuă a normelor rutiere in oraș, așa cum orice cetățean poate observa, zi de zi : NERESPECTAREA VITEZEI LEGALE, NEACORDAREA PRIORITĂȚII PIETONILOR PE PASAJE, CIRCULAȚIA IN SLALOM DE PE O BANDĂ PE ALTA, POLUAREA FONICĂ ( claxonare nejustificată, motoare "tunate")in special cu motocicletele,CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, etc. POLIȚIA trebuie să impună impreună cu Primăria, montarea camerelor de luat vederi, la inceput in toate "punctele critice de pe harta morții", care să-i identifice pe cei certați cu legea și cu normele de conviețuire in spațiul urban(inclusiv numerele de inmatriculare)și să le trimită amenda acasă, fără posibilitatea de a mai putea fi contestă in instanțe, așa cum se procedează in toate capitalele civilizate(n-ar mai fi nici INSTANȚELE blocate in mod abuziv, de cei certati cu legea).In plus, "POTENȚAȚII" INTERLOPII și "BEIZADELELE" ("P.I.B.-urile") de bani gata ale Constanței, nu și-ar mai putea face de cap !!! DIN PĂCATE PRIMARUL MAZĂRE ARE ALTE PREOCUPĂRI DECAT LEGEA SI ORDINEA : EL CHIAR RECENT A PROPUS IN MOD PUBLIC ( l-a văzut toată țara), ca in zona litoralului, pentru a avea mai multi turiști, este necesar să dispară "CONSTRÂNGERILE", cu alte cuvinte, nu avem nevoie de prea multe reglementări !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Eveniment : "O zi fără accidente rutiere"
Pagina a fost generata in 0.4695 secunde