€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Hârburile pe patru roți, luate la puricat pe străzile Constanței

Ştire online publicată Miercuri, 22 Aprilie 2015. Autor: Andreea ILIESCU
Mașinile reprezintă o mare sursă de poluare în județul nostru, fie că ne referim la poluarea fonică, fie la cea cu noxele emise de acestea. Zilnic, pe străzile din Constanța pot fi observate mașini care scot pe țeava de eșapament un fum imposibil de respirat.

De aceea, reprezentanții RAR au început „curățenia“ de primăvară: au tras pe dreapta toate mașinile care prezentau pericole și i-au sancționat pe șoferi.

Autoritățile locale au competența de a-i sancționa pe șoferii care nu se gândesc la sănătatea celor din jur și la faptul că dacă circulă cu o mașină care depășește limita de noxe legal admisă afectează grav mediul înconjurător. De aceea, polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) au acționat în Constanța, de la începutul anului, pentru tragerea la răspundere a celor care circulă cu mașini care nu corespund din punct de vedere tehnic. Oamenii legii spun că se constată o ușoară scădere a numărului mașinilor care depășesc nivelul maxim admis de poluare, față de aceeași perioadă a anului trecut. Explicația? Controalele mai dese, cheia marilor succese!

„La reducerea poluării din aer generată de noxele auto au contribuit substanțial și controalele în trafic efectuate de inspectorii RAR, în urma cărora Poliția a aplicat sancțiuni considerabile”, a precizat directorul general al RAR, ing. George-Adrian Dincă.

Zeci de mașini cu „pericol iminent de accident“

RAR și Poliția Rutieră acționează împreună pentru a elimina din trafic mașinile care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au. Astfel, în urma acțiu-nilor de control desfășurate în primele luni ale acestui an, la nivelul județului Constanța, inspectorii RAR au descoperit 47 vehicule care prezentau pericol iminent de accident. Asta în condițiile în care au fost verificate aproximativ 500 de mașini.

În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi luat înapoi numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele RAR. Ca urmare a acestor controale, inspectorii RAR au constatat faptul că aproximativ 60% dintre mașinile controlate aveau probleme de natură tehnică sau legate de documente. Pe lângă autovehiculele care depășeau nivelul maxim admis de poluare, marea majoritate avea probleme cu proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare sau semnalizare, unele autoturisme aveau șasiul într-o stare necorespunzătoare, altele aveau defecțiuni la sistemul de frânare sau jocuri anormale la direcție. Alte autoturisme au fost depistate având ITP-ul expirat sau fals sau au existat cazuri în care mașina prezentată nu a corespuns cu datele din cartea de identitate a vehiculului.

La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, rutieriștii constănțeni au reținut 126 de certificate de înmatriculare, patru permise de conducere și au fost date 172 de amenzi. Menționăm că sancțiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformități tehnice sau legate de acte. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8138 secunde