"Handicapați" sub acoperire! 10.000 de șoferi au fost amendați în ultimele 4 luni, la Constanța

1493
7
Din lipsă de timp sau de educație, unii șoferi ignoră drepturile unor persoane care au cea mai mare nevoie de ajutor, prin prisma problemelor pe care le au. 


Locurile de parcare special destinate persoanelor cu handicap ajung să fie de prea puține ori ocupate de cine trebuie, întrucât mașini de lux sunt puse pe aceste locuri de anumiți șoferi, din dorința de a-și arăta "șmecheria" sau pur și simplu din ignoranță.


"Ține de comoditate și de educație"


Parcarea de pe bulevardul Tomis, de lângă Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" este plină de mașini ale elevilor. O șoferiță începătoare nu a avut nicio jenă să-și parcheze autoturismul cumpărat de părinți pe unul dintre puținele locuri din zonă, special destinate persoanelor cu handicap. Întrebată de ce a parcat tocmai acolo, tânăra a motivat că nu a găsit un alt loc disponibil, că trebuie să ajungă la ore și că tatăl ei este director. 


"Știu că diferite persoane parchează în aceste zone, din comoditate, sunt cele mai apropiate față de intrarea în diferite supermarketuri. Ei consideră că nu încalcă niciun drept când parchează pe locurile destinate nouă. Lumea nu conștientizează că sunt persoane care au nevoie de aceste locuri, că se deplasează mai greu fiind în baston sau cărucior. ONG-urile care se ocupă de aceste persoane ar trebui să facă mai multe acțiuni, împreună cu Poliția în acest sens. Probabil că lumea este foarte grăbită să mai ia în seamă și aceste detalii privind persoanele cu dizabilități. Ține de grabă, de comoditate și de educație până la urmă", a declarat pentru "Cuget Liber", Ion Gembășanu, președintele Asociației Județene a Sportului pentru Persoanele cu Handicap.


10.000 de sancțiuni, în 2016


Deși pare incredibil, Poliția Locală Constanța susține că a acordat 10.000 de sancțiuni șoferilor care au ocupat abuziv spațiile destinate persoanelor cu handicap. Sancțiunile au fost acordate de la începutul anului și până în prezent. "Amenda pleacă de la 200 și poate ajunge până la 1.000 de lei în cazul celor care parchează pe locurile de parcare special amenajate pentru persoanele cu handicap, potrivit legii 448/2006. Până acum, în anul 2016 s-au dat peste 10.000 de sancțiuni", a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. Cei care parchează pe astfel de locuri chiar și în incinta hipermarket-urilor pot fi amendați, întrucât aceste spații sunt drumuri publice în administrare privată. În schimb, nu pot fi date sancțiuni pe baza unor fotografii însoțite de sesizări, depuse la Poliție. Serviciul Rutier al Poliției Locale Constanța, alături de Poliția Rutieră Constanța, poate sancționa șoferii care încalcă legea în acest sens. 


Comentează știrea

iulian
7 mai 2016
!!!!???

Mai taie cateva zerouri, nr nu poate fi real

kh
7 mai 2016
f

Daca dadeati atatea amenzi nu mai vedeam dobitoci parcand pe acele locuri.Minciuni.Politia locala minte si ziaristu lu peste a pus botu,sau mai rau le-a umflat el.

n
7 mai 2016
bani

amenzile sunt prea mici

Rosca
7 mai 2016
Bani la domiciliu

In Ianuarie,2016 o editura cu renume,din Romania,a lansat pe PIATA MONDIALA un proiect suta la suta ROMANESC. Un subiect unic de FILM!Va invit in echipa mea pentru a realiza acest proiect unic!Cereti INFO la adresa: [email protected]

adevar
8 mai 2016
adevar

Romani = animal bolnav psihic care agreseaza straine gravide ca sa le omoare copii .

la beta
8 mai 2016
in fata

n-au fost niciodata locuri de handicapati, asta cu handicapatii e o noua hotie, una doua vopsesc locul numai numai sa le cada cineva in plasa. Moarte la gardienii publici !

Romeo
8 mai 2016
asa e, mare pret

punem pe handicapati... spartanii le faceau vant de pe Taygetos, noi am ajuns sa ne inchinam la handicap.

Pagina a fost generata in 0.6387 secunde