Haine contrafăcute, confiscate de polițiști

261

Articole de la același autor

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Constanța au organizat, la începutul acestei săptămâni, o acțiune de depistare a comercianților de haine contrafăcute. Cu acest prilej, au ridicat articole vestimentare, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 150.000 de lei.


Astfel, 20 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe linia protecției drepturilor de proprietate intelectuală, în ceea ce privește punerea în circulație de produse contrafăcute, în municipiul Constanța. Au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, fiind efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale, instrumentate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care au privit locațiile sediilor sociale, punctelor de lucru și domiciliilor administratorilor a trei persoane juridice, având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul de articole de îmbrăcăminte și accesorii. 


"Polițiștii constănțeni au identificat, în cadrul a două dintre punctele de lucru ale persoanelor juridice, articole vestimentare și accesorii în valoare totală de aproximativ 150.000 lei. Bunurile, care poartă însemnele unor mărci protejate, ar fi fost expuse în vederea comercializării. În urma verificării documentelor de proveniență, polițiștii au stabilit că acestea sunt susceptibile a fi contrafăcute, articolele vestimentare fiind ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii, s-a constatat săvârșirea unei contravenții la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, persoana juridică fiind sancționată contravențional. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde