"Hai, Radule! Mai repede! Grăbește-te!" - ar fi spus unul dintre jefuitorii de la "Carpatica"

3541
Ieri, la Judecătoria Constanța, în dosarul "Carpatica" au fost audiați în calitate de martori mai mulți angajați ai băncii prăduite. Ei au povestit judecătorilor cum s-au derulat evenimentele în ziua jafului. Una dintre angajatele băncii a precizat că l-a anunțat pe director și a luat legătura cu echipa de monitorizare a băncii care a venit la fața locului. Ea a mai afirmat că echipa care a efectuat ancheta la fața locului a descoperit o lipsă de peste 69.000 de lei.
"Nu știu dacă  vreunul dintre cei doi era bărbatul pe care l-am văzut, avea față acoperită" - a declarat unul dintre martori. O altă martoră, Ana Maria Tararache, se afla la ghișeul doi al băncii, când un  bărbat mascat a escaladat geamul ghișeului. Ea a mai afirmat că, la un moment dat, un alt bărbat de la ușa băncii ar fi strigat: "Hai, Radule! Mai repede! Grăbește-te!"
De asemenea, martora Ana Maria Tararache a susținut că nu îi recunoaște pe inculpații Radu Lucian Apostol și Nicușor Manta, autorii jafului fiind mascați în acea zi.
Nicușor Manta, de 35 de ani, din Constanța, și Radu-Lucian Apostol, de 34 de ani, din Năvodari, nepot și unchi, administratori și asociați la mai multe firme (care au obiect de activitate import - exportul de bunuri, precum și tranzacții cu fier vechi) sunt acuzați de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Amintim că, la sfârșitul lunii mai, la sucursala Băncii "Carpatica", din zona Casei de Cultură, din Constanța, a avut loc un jaf, comis, se pare, de Nicușor Manta și Radu Lucian Apostol, din Năvodari.
Cei doi au fost prinși în urma unor descinderi la cinci domicilii suspecte din Constanța și Năvodari. La locuințele celor doi au fost găsite și ridicate în vederea cercetărilor trei pistoale cu bile de cauciuc, două bastoane de cauciuc cu șoc electric și suma de aproximativ 41.080 lei.
În urma acestor acțiuni, au fost descoperite mai multe corpuri delicte (pistoale cu cartușe cu bilă de cauciuc deținute în mod legal, bastoane din cauciuc cu electroșoc, mănuși), precum și alte bunuri care au fost folosite la comiterea infracțiunii, spun anchetatorii. Cei doi inculpați nu au recunoscut, în fața anche-tatorilor, săvârșirea faptei, spunând că de jaful comis la Banca "Carpatica" au auzit din presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2717 secunde