Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă, începând cu data de 9 decembrie

198
Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă, începând cu data de 9 decembrie - ciuca-1638951026.jpg

Articole recomandate

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021.


Totodată, Guvernul va stabili și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.


Pe acest subiect, premierul Nicolae Ciucă a precizat că sunt luate în calcul o serie de măsuri spre aprobare în Guvern, atât privind propunerile adoptate prin Hotărârea CNSU nr.111/2021, care stabilesc noi reguli în privinţa instituirii carantinei pentru persoanele care sosesc în România în perioada 10 decembrie 2021 - 8 ianuarie 2022, cât şi altele necesare pentru a fi evitate aglomerările de sărbători, iar populaţia să aibă timpul necesar pentru a-şi face cumpărăturile în condiţii de siguranţă.


Guvernul discută și acordarea voucherelor de vacanță care vor fi acordate bugetarilor în 2022, dar și măsuri de sprijin pentru fermieri. Va fi dezbătut și memorandumul de prioritizare a investițiilor publice, pe marginea proiectului de buget pentru 2022.


Prelungirea programului cu o oră a restaurantelor și magazinelor trebuie să încurajeze respectarea restricțiilor, a spus ministrul sănătății Alexandru Rafila. S-a inclus în certificatul verde și prevederea accesului persoanelor testate, un lucru normal, natural, a precizat Rafila. „Nu trebuie să avem nicio toleranță pentru încălcarea regulilor” în aceste condiții, a spus el. În acest moment ne preocupă gradul de ocupare al spitalelor, care a scăzut,  pentru a fi tratați pacienții cu alte patologii, discutăm cu medicii de familie un program de testare a persoanelor cu simptome și a contacților persoanelor confirmate pozitiv, dar și tratarea la domiciliu a acestora, pentru scăderea presiunii pe spitale, a precizat Rafila.


Formularul de localizare al pasagerilor va deveni obligatoriu în UE, România îl va introduce în curând, a mai spus Rafila




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Decembrie 2021
Stire din Eveniment : O navă off-shore s-a scufundat
Pagina a fost generata in 0.4711 secunde