€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța își deschide porțile

Ştire online publicată Vineri, 29 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Înființată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituție care și-a asumat rolul de garant al siguranței cetățeanului, al drepturilor și libertăților sale fundamentale.


Aniversarea celor 169 de ani de existență a armei noastre coincide și cu împlinirea a 125 ani (1 aprilie 1894) de la înființarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanța.

Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, în perioada 28 martie-14 aprilie, a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța organizează o serie de activități, după cum urmează:

În această perioada desfășurăm concursul sportiv „Cupa Jandarmeriei, 169 de ani“ care angrenează peste 150 de jandarmi ai G.J.M., care evoluează, pe echipe(detașament), tir, tenis și mini-fotbal.

Marți, 02 aprilie, cu începere de la ora 10.00, G.J.M. Constanța organizează la reședința unității, Ziua Porților Deschise, acțiune la care și-au anunțat participarea aproximativ 150 de elevi. Programul dedicat oaspeților constă în exerciții demonstrative și o expoziție cu tehnica jandarmeriei.

Miercuri, 03 aprilie a.c., cu începere de la ora 09.00, în prezența personalului, la sediul unității se arborează Drapelul Național, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul continuă cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“. După aceast moment, se dă citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui ofițer și șase subofițeri care au obținut rezultate meritorii în activitatea desfășurată.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7304 secunde