Grupare URIAȘĂ de proxenetism, destructurată de DIICOT

377
Grupare URIAȘĂ de proxenetism, destructurată de DIICOT - proxenetism1454346963-1509000840.jpg

Articole recomandate

110 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, miercuri seara, după 34 de percheziții la o grupare care racola tinere pentru prostituție în țări europene.


Procurorii DIICOT BT Brăila, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați - SCCO Brăila au efectuat, miercuri, 34 percheziții domiciliare, în municipiul Brăila, în județele Galați și Dâmbovița și în localitatea Karlsruhe, din Germania, într-o cauză care vizeaază destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spălare de bani. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila, însă faptele se consumau în state ale Uniunii Europene, scrie Mediafax.

"Există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2012 un suspect, în calitate de lider (acționând însă sub protecția nașului său), împreună cu alți 4 suspecți, a constituit un grup infracțional organizat, specializat în obținerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuală (uneori cu acordul tinerelor, ori prin constrângerea sau inducerea în eroare a acestora) a mai multor tinere pe teritoriile mai multor state europene (Austria, Elveția, Germania, Belgia, Italia, Spania). La acest grup infracțional organizat au aderat în cursul anului 2013 și alte persoane. S-a reținut că membrii grupului au urmărit racolarea, transportul, cazarea și exploatarea unor victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obținerea unor importante venituri materiale", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, supuse șa presiuni, amenințări și șantaj, tinerele racolate cedau și "acceptau" practicarea prostituției, iar banii obținuți din această activitate erau folosiți în cea mai mare parte de traficanți.

În urma probelor administrate, procurorii DIICOT au stabilit că liderul grupului coordona activitățile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurând protecția membrilor grupului, dându-le informații referitoare la locurile în care pot fi obținute sume importante de bani și la modul în care trebuia să le determine pe tinere să se prostitueze. Acesta primea în mod direct sau prin intermediul altor persoane o parte din banii obținuți de persoanele pe care le coordona sau cărora le asigura protecția.

Procurorii mai arată că tinerele racolate și exploatate sexual proveneau, cu precădere, din medii sociale sărace, din familii dezorganizate, fără venituri importante.

DIICOT arată că în urma perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare 110 mandate de aducere și vor fi luate măsuri asigurătorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apă, conturi și alte bunuri de valoare.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Galați, București, Călărași, Ialomița, Buzău și Dâmbovița, polițiștii de investigații criminale ai I.P.J. Brăila, luptători S.A.S. și jandarmi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4115 secunde