GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN COMITEREA DE ÎNȘELĂCIUNI ȘI SPĂLARE DE BANI, DESTRUCTURATĂ

145
GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN COMITEREA DE ÎNȘELĂCIUNI ȘI SPĂLARE DE BANI, DESTRUCTURATĂ - 7069521516876892diicotreteadecri-1542286198.jpg

Articole recomandate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 5 percheziții la sediile unor societăți și locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 800.000 de euro, prin înșelăciune și spălare de bani.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Galați, sprijinul D.G.A. Galați și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani și la sediile societăților comerciale controlate de aceștia.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – noiembrie 2018, membrii grupării, folosind mijloace frauduloase, ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de furnizare de produse agricole, obținând sume importante de bani, prin nerespectarea obligațiilor contractuale. Ulterior, cantitățile de cereale astfel obținute ar fi fost revândute la prețuri subevaluate, membrii grupării folosind în acest scop un circuit financiar creat din societăți comerciale controlate de aceștia.

Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracțională este de aproximativ 800.000 de euro.

În urma acțiunii, 16 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 59 de ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4067 secunde