Grupare infracţională de migraţie ilegală, destructurată de poliţiştii de frontieră

278
Grupare infracţională de migraţie ilegală, destructurată de poliţiştii de frontieră - fondgrupare1-1623693000.jpg

Articole de la același autor

Plecând de la un caz de migraţie ilegală depistat în luna martie a acestui an, la Băneasa, în judeţul Constanţa, când au fost depistaţi opt cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România, din Bulgaria, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reuşit să destructureze o grupare infracţională specializată în migraţie ilegală.

Totul a pornit de la un caz descoperit de poliţiştii de frontieră în data de 4 martie 2021, când au fost depistaţi opt cetăţeni turci care trecuseră ilegal frontiera în România din Bulgaria. Continuând cercetările şi în urma unor acţiuni informativ-operative, în data de 10 iunie 2021, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța și poliţişti din cadrul Direcției Operațiuni Speciale al IGPR au organizat un flagrant în Punctul de Trecerea a Frontierei Nădlac, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în migraţie ilegală.

În urma acţiunii, a fost descoperit un cetăţean român, O.F., în vârstă de 24 ani, membru al grupării monitorizate, care încerca să scoată din țară un cetăţean turc, M.A., în vârstă de 34 de ani, ascuns în mijlocul de transport condus de român. „Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța, pentru continuarea cercetărilor, iar cetățeanul turc a fost predat lucrătorilor din cadrul Inspectorului General pentru Imigrări Constanța, în vederea extrădării de pe teritoriul României”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Doi tineri au fost arestaţi preventiv

De asemenea, în data de 11 iunie, în continuarea activităților specifice, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Constanța, au pus în aplicare două mandate de percheziție imobiliară pe raza localității Medgidia din județul Constanța. Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate două microbuze, două arme albe – săbii, mai multe sume de bani și valută, iar un cetăţean român, A.M. în vârstă de 31 de ani, a fost adus cu mandat în vederea audierii de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, precum și trafic de migranți faţă de cetăţenii români, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de doi cetăţeni români”, au mai precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3777 secunde