Grijă mare, masculi violenți! Ce pățesc bărbații care își bat nevasta

713
4
Grijă mare, masculi violenți! Ce pățesc bărbații care își bat nevasta - fond-1517333874.jpg
Violența domestică rămâne o problemă extrem de serioasă, atât la Constanța, cât și în restul țării. Săptămâna trecută, alte două femei și-au pierdut viața din cauza violenței în familie, iar în acest sens, sunt cerute măsuri urgente de întărire a protecției femeilor, victime ale violențelor în familie. 


Asociația Necuvinte a adresat o solicitare Guvernului, Parlamentului, Ministerului Justiției, dar și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în care sunt cerute proceduri de monitorizare a ordinelor de protecție. 


În raportul de activitate publicat în luna martie a anului 2017, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a precizat: "Atragem atenția în cazul numărului mare de infracțiuni grave comise între membrii familiei (omor, viol, loviri sau alte violențe și vătămare corporală), ceea ce impune cu necesitate acțiuni de prevenire din partea autorităților și a organizațiilor neguvernamentale". 


În ciuda semnalului de alarmă, cazurile de violență domestică nu au încetat să apară, unele sfârșindu-se chiar cu moartea victimelor. 


Numărul dosarelor care ajung în instanțe în cazurile care au ca obiect principal sau secundar infracțiunea de "loviri și alte violențe" se situează undeva la aproximativ 5% din totalul faptelor penale sesizate în acest sens și doar 1% din acest total ajung să fie condamnate, ceea ce ne arată o disfuncționalitate de protejare a cetățenilor victime ale unor astfel de infracțiuni. 


"Considerăm că procedurile de monitorizare a ordinelor de protecție trebuie să reprezinte o prioritate. Vă solicităm să găsiți mijloacele necesare pentru a achiziționa brățări electronice pentru monitorizarea agresorilor. De la intrarea în vigoare a ordinului de protecție cu emitere în regim de urgență de maxim 72 de ore, statul român nu a mai luat nicio altă măsură pentru a asigura protecția și siguranța victimelor violenței în familie", a declarat Simona Voicescu, director executiv Asociația Necuvinte. 


Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a elaborat, la sfârșitul anului 2016, un proiect prin care se dorea înființarea unui centru de consiliere și protecție a victimelor violenței domestice la Constanța, dar și în alte județe ale țării. Guvernul intenționa astfel să reducă cu cel puțin 10% numărul femeilor care mor din această cauză. Doar că, din păcate, de acest proiect s-a ales praful, iar singura variantă pe care o au victimele rămâne Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru primirea și protejarea în centrele proprii ori pentru consiliere psihologică. 


"După incident, trebuie să vă prezentați la spital, de unde veți primi un document cu care veți merge la Medicina Legală pentru obținerea certificatului medico-legal, care vă va costa aproximativ 40 lei. După aceea, puteți apela un serviciu de consiliere juridică, public sau privat. Astfel, veți primi ajutor pentru următorul pas, cel al completării cererii de emitere a unui ordin de protecție. Cererea se depune la instanța de care aparține victima, la domiciliul din buletin. Ca ultim pas, se poate face și o plângere penală împotriva agresorului, iar de la poliție veți primi un număr de înregistrare pentru dosar. Certificatul medico-legal și martorii vă vor ajuta în obținerea unui ordin de protecție", recomandă polițiștii constănțeni. 


Comentează știrea

Gica contra
31 ianuarie 2018
Unele necredincioase asi aduc masculii intr-o asa stare incat devin violenti !

Cu ''petardele'' ce facem ?

Hai sictir !
31 ianuarie 2018
Bai,Gica violentu'

Gica părosul,inca nu ai parasit grotele Comunei primitive.Iti prieste in pestera.Femeia nu este obiect de inventar.Femeia nu este cheia rupta in broasca usii care la nervi o spargi cu toporul.Femeia nu este proprietatea ta.Femeia este partener egal de viata.Hai sictir cu comentariul tau ! Pretiosule,daca mai ai frati inseamna-i cu o fundita rosie ca sa ne ferim de brute si păroși.

Răspuns la: Unele necredincioase asi aduc masculii intr-o asa stare incat devin violenti !
Adăugat de : Gica contra, 31 ianuarie 2018
Cu ''petardele'' ce facem ?
Liviu Burebista
31 ianuarie 2018
nu sunt paros..........

Poti sa ne spui si noua , cum ai ajuns la concluzia ca; daca un barbat este "paros" , este automat si violent? Cheliosii si cei care au o pilozitate mai redusa , sunt mai pasnici? Sau astea sant concluziile tale de feminista luptatoare?

Răspuns la: Bai,Gica violentu'
Adăugat de : Hai sictir !, 31 ianuarie 2018
Gica părosul,inca nu ai parasit grotele Comunei primitive.Iti prieste in pestera.Femeia nu este obiect de inventar.Femeia nu este cheia rupta in...
Un paros , educat
31 ianuarie 2018
Iata dovada , nici n-a deschis bine gura si te aduce in stare s-o pocnesti ! Ma refer la '' hai sictir ''

Femeie, noi barbatii cand ne enervam exagerat mai avem obiceiul de a ne mai pocni intre noi ...ca baietii , asta ne e firea ...asa este de cand e lumea , am fost educati inca de mici sa nu lovim fetele pentru ca ele nu sunt ca noi, sunt gingase , si mai tarziu viitoare mame si gospodine si ca trebuiesc ocrotite ! Dar cand aceste fiinte gingase incep sa se comporte dubios fatza de ce stiam noi pana atunci , adica nu sunt gospodine , mai sunt si curve si vor drepturi egale ....le tratezi in mod egal , barbateste .....doi trei pumni in fatza !

Pagina a fost generata in 0.5266 secunde