Grav accident rutier cu un microbuz plin cu constănțeni

1094
1
Ieri dimineață, un microbuz plin cu pasageri, cei mai mulți dintre ei din județul Constanța, a fost implicat într-un grav accident rutier care s-a produs în afara localității bihorene Tarcea. Un pasager de 28 de ani, din Medgidia, a decedat pe loc, iar alte 11 persoane au fost transpor-tate la spital. Șoferul care a produs tragedia este tot din Medgidia, el urmând a fi cercetat de polițiștii și procurorii din Bihor pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 6,30, pe DN 19, în afara localității Tarcea, din județul Bihor. "Șoferul de 33 de ani, din Medgidia, județul Constanța, în timp ce conducea un microbuz înmatriculat în Germania, destinat transportului de persoane, cu o capacitate de 8+1 locuri, dar în care se aflau 11 pasageri și conducătorul auto, nu a adaptat viteza de deplasare cu condițiile de drum, pe timp de noapte, acroșând o alveolă pentru reducerea vitezei de la ieșirea din localitate, semnalizată corespunzător. El a pierdut apoi controlul asupra direcției, iar microbuzul a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Alina Dinu. Dintre cele 12 persoane care se aflau la bordul microbuzului opt erau din județul Constanța, iar patru din Bistrița. Pompierii au intervenit cu patru echipaje de prim ajutor și un echipaj de descarce-rare, pentru a scoate cât mai repede victimele din microbuzul grav avariat în urma accidentului.

În urma accidentului, un bărbat de 28 de ani, din Medgidia, a decedat pe loc, pe când o femeie de 31 de ani, din Medgidia, și un bărbat de 46 de ani, din comuna Maieru, județul Bistrița-Năsăud, au fost răniți grav. Un alt tânăr, de 29 de ani, din Medgidia, precum și șoferul microbuzului au fost răniți ușor.

Microbuzul venea din Germania, iar șoferul este foarte posibil să fi adormit la volan. Deși în astfel de curse, conducătorii auto trebuie să facă fie o pauză pentru odihnă, fie să aibă un șofer de schimb, se pare că în acest caz niciuna dintre aceste condiții prin care s-ar fi putut preveni o astfel de tragedie nu a fost respectată.

Dosarul a fost preluat spre cercetare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care-l vor ancheta pe șoferul din Med-gidia, după ce acesta va ieși din spital, pentru comiterea infrac-țiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii rutiere, polițiștii de la Rutieră vă recomandă să nu conduceți dacă vă simțiți obosiți și să vă planificați în așa fel călătoriile încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri. "Este chiar indicat să opriți din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde și a vă reface forțele", mai spun polițiștii de la Rutieră.

Comentează știrea

un calator
19 ianuarie 2012
inconstienta patronilor

este v orba de o pauza de odihna la 300km pe zi si nicidecum aceasta distanta pe zi.Altfel un traseu Cta-Paris s-ar face in 9 zile!!!Multe companii din Romania cu sediul in orase mari parcurg 2500km!!!! in 24 de ore cu doi soferi.Am fost martor la astfel de presiuni inconstiente din partea patronilor.Soferilor le este frica sa nu piarda postul.Cel mai logic ar fi ca si aceste microbuze sa aiba discul pe care se inregistreaza distanta parcursa si pauzele obligatorii cum au TIR-urile.Iar controalele politiei sa fie frecvente.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Cu mașina-n stâlp!
Pagina a fost generata in 0.5208 secunde