GRAV ACCIDENT! Plan roșu de intervenție! Nouă persoane au murit, după ce un microbuz a căzut în râul Bistrița

464
GRAV ACCIDENT! Plan roșu de intervenție! Nouă persoane au murit, după ce un microbuz a căzut în râul Bistrița - neamtpompiei68955900-1522910058.jpg

Articole recomandate

Nouă persoane au murit, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistrița, în zona localității Viișoara din județul Neamț. O singură persoană a fost salvată. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție în acest caz.


XXX

Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistrița, accidentul soldându-se cu moartea a nouă persoane.

Inițial, două persoane au fost date dispărute, dar ambele au fost găsite fără suflare în apele râului la scurt timp de la accident.

Polițiștii susțin că în mașina căzută în râul Bistrița se aflau persoane cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani.

Tragedia s-a produs pe raza localității Viișoara, comuna Alexandru cel Bun, iar autoritățile județene au declanșat Planul roșu de intervenție.

Potrivit prefectului județului Neamț, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

"Imediat după producerea accidentului, o persoana a reușit să iasă din apă. Se afla în stare de conștiență și a fost transportata la spital. Pentru a putea acționa în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă. Până la această oră (n.r. - joi, ora 7,00), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar șapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenție și a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate", se arăta într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.




La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale de intervenție. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barca de salvare și două echipaje medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.




Conform acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de niște bănci improvizate. Autoutilitara transporta muncitori forestieri de la Arad către Săvinești.




Microbuzul era înmatriculat pe persoană fizică, iar proprietarul mașinii, un tânăr de 25 de ani, era conducătorul auto al acesteia, el decedând alături de alți șase pasageri din autoutilitară, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1529 secunde