Gigi Becali, la un pas de eliberarea din închisoare!

Vineri, 06 Martie 2015
153
Vineri, omul de afaceri Gigi Becali a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Medgidia, în atenția cărora se afla solicitarea sa de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă. Gigi Becali a efectuat doi ani din pedeapsa de trei ani și șase luni pe care o avea de executat, ceea ce înseamnă că, potrivit legislației în domeniu, se încadra pentru solicitarea eliberării condiționate. 


Solicitarea sa a fost admisă de comisia de eliberări condiționate de la nivelul penitenciarului, ce a transmis-o mai departe instanței de judecată. Iar vineri dimineață, în cadrul ședinței de judecată, procurorii au susținut că persoana privată de libertate Gigi Becali întrunește condițiile legale pentru eliberarea înainte de ispășirea în întregime a pedepsei, chiar dacă, la un moment dat, ar fi încercat să demonstreze, pe cale medicală, faptul că nu suportă regimul de închisoare. 


Mai mult, acesta a muncit pe perioada încarcerării și a scris și două cărți, ambele activități contribuind, potrivit Legii 254/2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate. Astfel, pentru fiecare carte scrisă, se reduc 30 de zile din pedeapsă, iar pentru patru zile de muncă, se reduc cinci zile de închisoare. 


În timpul ședinței, la un moment dat, discuțiile au fost extrem de degajate. Astfel, la întrebarea judecătorului privind soarta echipei Steaua dacă va fi aprobată eliberarea, Gigi Becali a răspuns: "În cazul în care Steaua îmi va aduce profit, o s-o păstrez, altfel o vând". Mai mult, ulterior, Becali a dat asigurări, tot în urma unei întrebări a judecătorului, că va investi în HCM Constanța în eventualitatea unei eliberări.
La finalul ședinței de judecată, magistrații au admis solicitarea și au dispus eliberarea condiționată. Decizia nu este, însă, definitivă, întrucât procurorii au la dispoziție trei zile pentru a depune contestație. 


"Dacă se formulează contestație, atunci rămâne încarcerat până când se va soluționa contestația, într-un fel sau altul. Eu cred că se va admite", a afirmat avocatul Bogdan Vlad, apărătorul omului de afaceri. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2154 secunde