Ghiduri de buzunar cu semnele violenței domestice, pentru polițiști

236
Ghiduri de buzunar cu semnele violenței domestice, pentru polițiști - campanieviolenta-1574894997.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română alături de organizațiile de profil din țara noastră, dar și responsabilii din Bulgaria și Ungaria participă la campania regională de sensibilizare împotriva violenței domestice. Campania constituie ultima fază a proiectului Strategii și Practici Eficiente de Justiție Penală pentru Combaterea Violenței de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei țări. Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.


În cadrul campaniei, polițiștii vor fi echipați cu ghiduri de buzunar. Acestea le vor fi de folos în recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă față de victimele violenței domestice. De asemenea, în cadrul campaniei, este promovată o linie de telefon pentru asistență gratuită, pentru ca victimele violenței domestice să primească sfaturi și sprijin, la numărul de telefon 0800500333. 


Campania se desfășoară și în Constanța. Începând de ieri, polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei de la Secția 4 au împărțit materiale informative cu sfaturi utile în prevenirea violenței domestice. Cu scopul de a preveni și de a încuraja raportarea cazurilor, polițiștii recomandă cetățenilor: sunați la 112 și cereți sprijin dacă viața și sănătatea vă sunt puse în pericol; prezentați-vă la Institutul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico – legal; cereți ajutor organizațiilor care oferă consiliere, sprijin sau adăpost.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5294 secunde