GHETOUL HENRI COANDĂ - romii și infractorii pun stăpânire pe Tomis Nord

6008
46
GHETOUL HENRI COANDĂ -  romii și infractorii pun stăpânire pe Tomis Nord - campushenrycoanda6-1350483771.jpg

Articole de la același autor

Ansamblul de locuințe Henri Coandă a început să își arate adevăratele efecte. Sub intenția de a aduna toți nefericiții sorții fără casă din Constanța și a le oferi un adăpost, Primăria a reușit, așa cum anticipa multă lume, să creeze un focar de infracționalitate în inima orașului. A strânge mii de indivizi fără nici un căpătâi, fără serviciu, mulți dintre ei romi, și a-i înghesui într-un singur perimetru a fost, se pare, un lucru nu tocmai inspirat, după cum reclamă atât polițiștii constănțeni, dar mai ales localnicii din zonă. Ba chiar și noii locatari, oameni de bună credință, recunosc că "vecinii" de barăci le fac viața un chin încă de la început.

Locuitorii din ansamblul Henri Coandă sunt împărțiți în două "grupe": români și romi. Fiecare dintre aceștia are câte ceva de împărțit cu ceilalți.
De exemplu, românii sunt extrem de nemulțumiți pentru că nu se pot odihni noaptea, din cauza "vecinilor".

"Țipă, înjură, mi-e și rușine să vă spun toate înjurăturile pe care le scot pe gură, țipând, ziua în amiaza mare. Au început să distrugă casele, bat în pereți și fac scandaluri cât e ziua de mare. Nu putem sta liniștiți în casă, nu putem dormi din cauza puradeilor, pentru că nici nu merg la școală, iar țiganii îi trimit afară până noaptea târziu", a recunoscut Dumitru M., un bătrân de 73 de ani.

"Nu ne-au trimis părinții la școală"

"Din păcate, sunt mai mulți romi decât români, așa că nu avem ce face. În curând o să pună stăpânire pe noi. Distrug, fac scandaluri, iar copiii lor iau pietrele și le fac grămezi, apoi aruncă cu ele în cine nimeresc. Încă nu s-au apucat de furat de la noi, mai fură, dar din alte părți, însă ne așteptăm și noi, de la zi la zi. Nimeni nu îi vede și nimeni nu face nimic. Cei de la Primărie spuneau că îi vor da afară dacă fac astfel de lucruri, dar nu se ia nicio măsură", afirmă o femeie de 48 de ani, care nu a dorit să-și dea numele, pentru a nu le trezi interesul "vecinilor".

 

Am reușit să stăm și noi de vorbă cu câțiva dintre copii. I-am întrebat dacă merg la școală, iar răspunsul a fost unul cât se poate de așteptat: "Nu. Nu ne-au trimis părinții. Mai bine așa, ne jucăm toată ziua", au fost răspunsurile trase la indigo a patru copii, cu vârste între 6 și 10 ani. În timp ce vorbeam cu o femeie, localnică în ansamblul de case sociale, am fost martorii unui scandal, izbucnit de o țigancă. Doamna ne povestea despre neajunsurile pe care le are și despre promisiunile care s-au făcut, însă nu s-au respectat. În acel moment, o femeie de etnie romă a sărit cu gura. "După ce că ne-a strâns de pe străzi, mai facem și figuri? Dacă nu-ți convine, mută-te și lasă-ne pe noi aici", țipa, printre înjurături.



Vecinii, bătuți de romii din locuințele sociale

Părtași, în mod indirect, la aceste scandaluri și infracțiuni sunt vecinii din zonă, care nu știu ce să mai facă pentru a schimba situația. Pe când unii se plâng de gălăgie, furturi sau scandaluri, alții sunt terorizați de fiecare dată când trec prin zonă.

Aceasta este și părerea unui cititor Cuget Liber: "Eu am fost bătut de locatarii zonei Henri Coandă pentru simplul motiv că am refuzat să le dau telefonul MEU mobil. Trăiesc în apropierea zonei cu pricina și seară de seară, când vin de la muncă, trec prin apropierea ghetoului. Seară de seară trebuie să mă uit în spate cu frică, să nu fiu alergat de acești indivizi care m-au bătut și umilit în cartierul în care trăiesc liniștit de 21 de ani. Aici m-am născut și aici îmi doream să îmi cresc copiii, pentru că era liniște și pace, dar lucrurile s-au schimbat acum... Dragi redactori Cuget Liber, sper ca acest eveniment să fie luat în serios, poate chiar și scos la lumină. Cunosc femei în vârstă cărora li s-a furat aurul de la gât sau care au fost alergate prin cartier de locatarii dubioși al ghetoului. Bătaia mea nu a fost un eveniment izolat, seară de seară se fură totul în zona Badea Cârțan - Tulcei. Stadionul de rugby al Liceului Sportiv a fost lăsat fără garduri în mai puțin de câteva nopți, garduri vechi de zeci de ani. Bazinul de înot este o ruină, tot din cauza lor. Se pare totuși că un pachet cu făină și ulei îi face pe oameni să închidă ochii la violențe și furturi", ne-a scris un constănțean.



Promisiuni, la greu. Concret, nimic

 


Locuitorii români din ansamblul de locuințe Henri Coandă sunt cu atât mai supărați cu cât, pe lângă țigani, infracțiuni și țipete, mai există și nemulțumiri legate de promisiunile care le-au fost făcute, dar n-au fost respectate. "Nu avem sifoane în pardoseală, iar toată apa iese în casă. E umilitor. Am chemat un instalator și ne-a spus că așa este construcția și nu are ce face. La etaj au sifoane, dar la noi, la parter, nu avem. Ne chinuim cum putem, cu cârpe, prosoape și, uneori, cu forașul, pentru a strânge apa", povestește o doamnă, care locuiește la parter.

"Ne-au promis că ne dau plite pentru bucătărie, dar nu s-au ținut de promisiune. Nu avem nici unde să ne întindem hainele, pentru că nu avem sârme. În schimb, au făcut o treabă foarte bună cu geamurile. Avem geam lângă ușa de la intrare, ca să vadă toată lumea ce facem noi în casă", afirmă, indignată, o altă femeie.



Polițiștii sunt depășiți de situație

 


Zona Tomis Nord este arondată Secției 2 de Poliție, care, pe lângă infracțiunile cu care se confruntă în Palazu Mare, mai nou trebuie să aibă grijă și de "focarul" din ansamblul de locuințe. "Vom avea o încăpere special amenajată în ansamblul de locuințe sociale, unde se va afla, timp de câteva ore pe zi, un polițist de proximitate. Nu avem personal suficient încât să trimitem oameni în acea zonă non-stop. Și oamenii care merg la Biserica din zonă se plâng, pentru că, odată cu venirea noilor locuitori, credincioșii s-au înmulțit, iar persoanelor nu le place acest lucru, spun că sunt romi și nu îi vor", afirmă comisarul șef Vasile Marius, șeful Secției 2 de Poliție. 


Comentează știrea

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
MIRUNA
17 octombrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti;stiu ca repetam c a un patefon dar mazare impuztita si drogata si protector al rromilor (si inca rromi de cea ma

stiu ca repetam c a un patefon dar mazare impuztita si drogata si protector al rromilor (si inca rromi de cea ma joasa calitate ,nu cei cinstiti) si protector al infractorilor ati vrut,..asta aveti...repetam pt ca poate unii din voi vor vorbi cu parintii,buncii sau unchii,matusile,strabunicii lor care au votat asa ceva(ca ei nu citesc netul sa vada ce li se spune)

MIRUNA
17 octombrie 2012
Oricum ar fi si orice s-ar intampla,chiar dc usl va castiga alegerile,nu inseamna ca ne-am potcovit cu mazare pe viatza la primaria cta, LUPTA TREBUIE SA CONTINUE!am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni

Oricum ar fi si orice s-ar intampla,chiar dc usl va castiga alegerile,nu inseamna ca ne-am potcovit cu mazare pe viatza la primaria cta, LUPTA TREBUIE SA CONTINUE!am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesedeii ca dc esti impotriva PSD si mazarea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOTILOR CARE CREDETI IN MAZARE,ARATATI DOAR NIVELUL URIAS DE PROSTIE,INCULTURA SI IMBECILISM AL UNOR LOCUITORI AI CONSTANTEI.Si stiu despre ce vorbesc, eu am lucrat cu oamenii, majoritatea absoluta a celor ce il sustin pe mazare sunt pensionari(dar dintre cei mai prosti sau fara scoala multa si retardati pensionari),femei casnice proaste si indivizi cu un intelect dubios...restul mazaristilor sunt psdisti care profita de hotiile lui mazare..si cireasa de pe tort sunt rromulanii infractori!...

MIRUNA
17 octombrie 2012
aloooo...slugile lui mazare-NU PRICEPETI CA NU TOI CEI CARE SUNTEM ANITMAZARE N U SUNTEM DE LA PDL ? ..Dar ce face pastaie e vandalizarea .indatorarea si mulgerea resurselor orasului pe 100 ani !!!

pai oare de ce se distruge tot (ce e f.vechi sau ce nu aduce profit mafiei mazriste) in orausl asta?pai oare de ce avem o gramada de maidanezi si gunoaie si canalizari facute prost?..pt ca majoritatea ati stat acasa si ati lasat niste pensionari si oameni fara ocupatie sau femei casnice sa voteze iar voi restul 50-60% nu ati votat nimic...mai bn iesea un ecologist sau un necunoscut decat mafiotul asta

MIRUNA
17 octombrie 2012
nu tin cu niciun partid(ca daca esti anti mazare,esti chipurile d la pdl dupa slugile mazariste:))

Chiar daca va dura ani de zile, speram ca si paiatza ordinara sa plateasca pt mafia si mizeria atat la propriu cat si morala instaurata in CONSTANTA.

MIRUNA
17 octombrie 2012
si dupa ce o sa vanda Constanta, o sa i vanda si pe constanteni

....care, parte, sunt deja cumparati!!!...asa cum sunt cumparate si locurile in conducere!!...zarurile sunt facute...o parte sunt aruncate de catre cei care accepta sa manance o data la 4 ani, iar cealalta parte este asigurata de cei ce se infrupta din sarbatoare in sarbatoare cu mila si umila portie asigurata de primarul actual. Atat timp cat paraplegicii voteaza cu 2 maini, atat timp cat mortii voteaza, atat timp cat noi, cetatenii vom sta cu mainile in san si discutam discutii, nimic nu se va schimba!!adio si va meritati soarta- imbecililor care votati mazare cu fasole,adio si n-am cuvinte(sa va descriu egoismul,lasitatea si nesimtirea )cei carora putin le pasa de soarta orasului ca cica nu au ce sa voteze!

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

adevar graieste
18 octombrie 2012
modelul Baia Mare

oamenii care sunt acum cazuri sociale si tiganii care prin definitie sunt cazuri sociale au ajuns acolo si nu vor mai pleca,se stie ca pentru desfiintarea unei repartitii iti trebuie si o hotarare judecatoreasca ,DECI GREOI SISTEMUL,trebuie facut un mare gard si incercuiti, sunt multi locatari care vor contribui cu partea lor de gard pentru a delimita pecinginea asta tiganeasca,acolo nu va fi liniste niciodata atat timp cat vor fi tigani

NELU
18 octombrie 2012
PENTRU MIRUNA

Ia muta-ti tu cuvantarea la ziarul "Telegraf", "Tv Neptun"

Sindbad
18 octombrie 2012
Miruna adevar graieste

Totii analfabetii,oameni saraci si ne-educati, cei fara scrupule si politicienii puscariabili au facut posibil acest focar de infractionalitate. Si asta pe banii constantenilor, A, sa nu uit, sacosa cu puiu' si kilu' de ulei...Ca , vorba aia, "ne da Mazare"...Ia lasat masa o tona de euro si le da din buzunarul propriu. Acestia au distrus viitorulgeneratiei tinere si al Constantei. Ne este scarba...

ion
18 octombrie 2012
locuitor tomis 3

So totusi CE este de facut. Suntem disperati,Ne este frica sa iesim din casa,s-a umplut de tigani, care fur a, cersesc, injura, tipa. Asta este bataie de joc fata de oamenii care intr-adevar muncesc, platesc taxe si impozite si isi iau case cu rate multe si apoi sa le fie teama sa stea in acea casa sau pe langa casa.

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Au îngrozit tot cartierul!
Pagina a fost generata in 0.6258 secunde