George Parteca, lovit de blestemul beizadelelor cu Porsche

Marţi, 03 Ianuarie 2012
11718
Un tânăr de 24 de ani, George Parteca, fiul lui Stere Parteca, proprietarul hotelului Del Mar, ce urma să moștenească un imperiu financiar la Constanța, a murit după ce a pierdut controlul volanului bolidului pe care-l conducea, un Porsche 997 Carrera Turbo, în timp ce se deplasa cu o viteză excesivă, - polițiștii spun că este foarte posibil să fi avut și peste 200 de km la oră! - , în stațiunea Mamaia, dinspre Năvodari spre Constanța. Necropsia a relevat că acesta era aproape de comă alcoolică, având o alcoolemie de aproape doi la mie!

Zbura cu peste 200 km la oră prin Mamaia!

Totul s-a întâmplat luni dimineața, în jurul orei 4. George Parteca se întorcea de la Năvodari, la volanul unui Porsche, cu numărul de înmatriculare CT-10-XKW, iar imediat după sensul giratoriu din zona Cazino, din Mamaia, în dreptul clubului Bellagio, a pierdut controlul volanului, intrând pe trotuarul din dreapta, secerând un stâlp de iluminat public, un copac și gardul care delimitează spațiul verde, după care s-a izbit în gardul din fier forjat al unei clădiri proaspăt ridicate pe malul lacului Siutghiol și s-a răsturnat.

Martorii au alertat imediat autoritățile, la fața locului fiind solicitată intervenția echipajelor de descarcerare. O ambulanță a preluat singura victimă, respectiv pe șoferul George Parteca, și au transportat-o în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, tânărul fiind internat în stare de comă. Din nefericire, medicii nu l-au mai putut ține prea mult în viață, leziunile suferite fiind incompatibile cu viața, Parteca decedând, la câteva ore, pe patul de spital.

Lui Parteca nu-i plăcea să respecte regulile rutiere!

Prietenii lui George Parteca, dar și curioșii au transformat, luni, locul producerii tragediei într-un loc de pelerinaj și de reculegere, ei aducând flori și aprinzând lumânări în memoria tânărului.

Numai că, din câte spun cunoscuții, dar și evidențele Poliției Rutiere, tânărul, deși avea permisul de conducere din 2005, imediat după ce a împlinit vârsta de 18 ani, nu era nici pe departe un șofer care să se laude cu abilități deosebite în conducere. El a fost amendat de 14 ori de polițiști pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, pentru abateri ce au vizat parcarea neregulamentară ori nepurtarea centurii de siguranță sau depășirea vitezei regulamentare.

Alcoolemie de aproape doi la mie!

De altfel, încălcarea dis-pozițiilor privind viteza regulamentară a stat la baza produ-cerii tragediei în care și-a pierdut viața tânărul Parteca. Un alt factor, care nu e deloc de neglijat, a fost scos la iveală, ieri, de medicii legiști care au efectuat necropsia în cazul lui George Parteca. Aceștia au stabilit că tânărul băuse consistent înainte de a se urca la volan, examenele stabilind că el avea o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în sânge.

Stațiunea Mamaia - capăt de drum!

Din fericire, faptul că în mașina lui Parteca nu se aflau și alte persoane a limitat numărul victimelor ce ar fi putut muri nevinovate. Este unul dintre detaliile ce deosebește această tragedie de altele petrecute, în ultimii ani, în stațiunea Mamaia, în care tineri fără vină au avut parte de o moarte cumplită din cauza unor șoferi, la fel de tineri și neexperimentați, care considerau că dacă au o mașină puternică acest lucru îi transformă în invincibili ai șoselelor.

Fiul unui alt hotelier din Ma-maia, George Gabriel Gociman, de 20 de ani, care conducea un Porsche Cayenne, la data de 18 februarie 2007, a provocat un accident groaznic în care atât el, cât și alți trei prieteni de-ai săi, toți în vârstă de doar 20 de ani, și-au pierdut viața!

O altă tragedie care a avut loc în stațiunea Mamaia a fost la finele lui 2007, când studenta Elena Purdel, de 26 de ani, din București, a ucis trei oameni într-un accident rutier petrecut în dreptul hotelului "Scandinavia". 


Articole pe aceeasi tema

Miercuri, 04 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : George Parteca va fi înmormântat astăzi
Pagina a fost generata in 0.4427 secunde