George Parteca a fost condus pe ultimul drum / "Părinții sunt de vină!"

Miercuri, 04 Ianuarie 2012
9076
Sute de persoane și zeci de limuzine de lux au însoțit, ieri, cortegiul funerar al lui George Parteca, fiul lui Stere Parteca, proprietarul hotelului Del Mar, băiatul care și-a găsit sfârșitul într-un tragic accident rutier care a avut loc în dimineața zilei de 2 ianuarie.

Tânărul de 24 de ani, care se afla la volanul unui autoturism marca Porsche 997 Carrera Turbo, dăruit de părinți la împlinirea vârstei de 18 ani, a încercat, luni, 2 ianuarie, pentru ultima oară, să vadă cât de performantă este mașinuța sa, apăsând până la podea pedala de accelerație. Totul se întâmpla în stațiunea Mamaia, când George Parteca se întorcea de la niște prieteni de-ai săi, din Năvodari, cu care petrecuse, de altfel, și Revelionul.

În zona Cazinoului, la peste 200 de km la oră, tânărul a pierdut controlul mașinii, făcând una cu pământul tot ce a găsit în cale… Din fericire, nu a fost vorba despre oameni care, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri, au fost omorâți nevinovați! El și-a găsit sfârșitul câteva ore mai târziu, pe patul de spital, toți banii ori averea familiei neputând face absolut nimic pentru a-l readuce la viață. Rezultatul necropsiei a relevat faptul că acesta consumase alcool, având 1,70 gr/l alcool pur în sânge. Rudele acestuia ne-au povestit că toată noaptea jucase PlayStation cu prietenii săi din Năvodari. Firește că au și băut, "dar nu exagerat", spun aceștia. "Pe la ora 4 a vrut să plece spre casă. Prietenii săi au insistat să rămână la ei, să doarmă pe canapea, că era obosit. Dar el le-a spus că merge acasă, să doarmă liniștit și comod în patul lui", ne-a povestit una dintre rude. Din nefericire, această decizie l-a costat viața!

Ieri, el a fost condus pe ultimul drum de familie, rude, prieteni, cu-noscuți și necunoscuți. Printre per-soanele care au asistat la funeralii s-a aflat și vicepreședintele Consi-liului Județean Constanța, Cristian Darie, precum și alte persoane din administrația publică locală ori avocați din Baroul Constanța, precum Sorin Calaigii, căruia George Parteca îi era nepot. Sute de coroane de flori au fost purtate de rude ori prieteni, pe drumul dinspre casă (bulevardul Mamaia) spre biserica la care a avut loc slujba religioasă, respectiv Sf. Constantin și Elena, din zona Casa de Cultură, iar apoi spre Cimitirul Central, unde a avut loc înhumarea. Familia îndurerată i-a stat la căpătâi, cu disperarea în suflet că nu-l va mai putea vedea vreodată, doar clipele petrecute cu el rămânându-le veșnic ca niște neprețuite amintiri…

Mulți dintre cei care l-au cunoscut ne-au povestit că era un băiat foarte respectuos și că nu le venea să creadă că nu mai este în viață. Unii însă nu s-au sfiit să-i acuze pe părinți că au fost atât de inconștienți să-i dea o mașină atât de puternică pe mână: "Părinții sunt de vină!" ne-a spus o femeie care l-a cunoscut pe George, "nu trebuia să-i dea pe mână o mașină atât de puternică! Or să regrete asta toată viața!". 


Articole pe aceeasi tema

Miercuri, 04 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : George Parteca va fi înmormântat astăzi
Pagina a fost generata in 0.2118 secunde