Geniștii, la exercițiul "Capable Logistician 2019" din Polonia

156
Geniștii, la exercițiul

Articole recomandate

Detașamentul generat de Batalionul 136 Geniu "Apulum" din Alba Iulia, din structura IEL MILU, continuă instruirea în context multinațional în cadrul exercițiului "Capable Logistician 2019" din Polonia. 


Geniștii români sunt cuprinși, în ultima perioadă a mandatului lor din acest program de instruire, în ansamblul lucrărilor de construcție a unor sectoare de drum și de amenajare a pozițiilor de apărare pentru unitățile de manevră. 


XXX 
Geniștii reprezentă Statul Major al Forțelor Terestre prin Structura Multinațională de Integrare Logistică cu Sprijin de Geniu (IEL MILU). Această structură, înființată în anul 2007, este formată în baza unui memorandum de înțelegere între patru state, Bulgaria, Croația, Georgia și România, în calitate de națiune lider. Trebuie menționat faptul că militarii din Batalionului 136 Geniu au participat și la precedentele exerciții de acest tip organizate în Slovacia, anul 2013 și Ungaria, anul 2015. 
În cele trei săptămâni ale exercițiului curent, detașamentul asigură sprijinul de geniu al structurilor luptătoare din cadrul Diviziei 12 Mecanizată poloneză (aproximativ 2.000 militari și 555 mijloace și instalații tehnice militare), dar și al subunităților de sprijin logistic. 
Maior Mihai HIȘU 
Forțele Terestre Române - Ministerul Apărării Naționale


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9183 secunde