Gașca lui "Cristel", care plănuise "Jaful secolului", trimisă în judecată

4219
Gașca lui
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată a grupului condus de Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", acuzat că a încercat să comită "Jaful secolului" la Constanța. Indivizii au fost prinși, în urmă cu două luni, în timp ce încercau să spargă depozitul lanțului de magazine Sevda, din Constanța, de unde ar fi putut fura bijuterii, ceasuri, tablouri și icoane prețioase în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, spun anchetatorii.

Ieri, procurorii constănțeni au dispus trimtierea în judecată a lui Gheorghiță Severin Ciocârlan, de 21 de ani, din Valu lui Traian, Valentin Ifrim, de 32 de ani, din Constanța, Ionuț Velichea, de 20 de ani, din Valu lui Traian, Claudiu Nicușor Vlăescu, de 24 de ani, din Constanța, Marian Cristian Gheorghiu, de 35 de ani, din Constanța, și Ionuț Moroianu, de 24 de ani, din Constanța, suspecți în comiterea tentativei de jaf de pe strada Dragoslavelor, din Constanța.
Cinci dintre ei au fost reținuți, pe 24 iunie, în timp ce spărgeau depo-zitul lanțului de magazine de bijuterii Sevda, situat pe strada Dragosla-velor. La câteva zile, rețeaua s-a reunit după gratii, magis-trații arestându-l și pe Ionuț Moroianu.
Dacă planul pus la cale de ei ar fi reușit, tinerii urmau să plece cu bijuterii, ceasuri, tablouri și icoane prețioase în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, însă oamenii legii aveau informații despre infracțiunea pe care urmau să o comită și au filat zona.
Anchetatorii spun că indivizii au venit pe strada Dragoslavelor la bordul a două autoturisme de lux. Toți purtau cagule, iar numerele de înmatriculare de la mașini erau murdărite cu păcură sau noroi. Trei dintre ei au escaladat gardul și, înarmați cu răngi, au intrat în curtea imobilului. Alți doi au rămas de șase. Exact când le era lumea mai dragă, au fost somați de polițiștii care filau zona. Pentru prinderea lor, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, însă gașca s-a predat în cele din urmă, fără a fi înregistrate victime. Potrivit oamenilor legii, creierul operațiunii era Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", cunoscut ca făcând parte dintr-o cunoscută bandă de interlopi ai Constanței. Acesta a fost implicat în numeroase scandaluri, iar pe rolul instanțelor de judecată constănțene există mai multe dosare care poartă numele său, alături de alte figuri marcante ale lumii interlope locale.
Dosarul inculpaților a fost trimis pe rolul Judecătoriei Constanța, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Cauțiune de 10.000 de lei pentru eliberarea lui "Cristel" și Ifrim
Ieri, Judecătoria Constanța trebuia să judece și cererile de liberare provizorie pe cauțiune formulate de Cristian Marian Gheorghiu și Valentin Ifrim, cât și cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de Ionuț Moroianu. Magistrații de la Judecătorie au dispus, ieri, stabilirea unei cauțiuni de 10.000 de lei pentru fiecare dintre cei doi inculpați, respectiv Gheorghiu și Ifrim, iar dosarul lor a fost conexat cu cel al lui Moroianu, judecarea pe fond a cererilor fiind amânată pentru luni, 30 august, ora 13, dată fiind lipsa dosarului de fond, care se afla la Parchet. Între timp, rudele celor doi inculpați care au solicitat eliberarea pe cauțiune ar trebui să vireze în contul Ministerului Justiției câte 10.000 de lei pentru fiecare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0517 secunde