Garda de Coastă și Jandarmeria, misiuni de amploare în județul Constanța împotriva migrației clandestine

184
Garda de Coastă  și Jandarmeria, misiuni  de amploare în județul Constanța împotriva migrației clandestine - imigranti-1460562753.jpg
În această perioadă, polițiștii de frontieră, sprijiniți de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanța, IJJ Constanța și Tulcea, desfășoară în punctele de trecere a frontierei cu specific rutier din județul Constanța, precum și în zona de frontieră din județele Constanța și Tulcea, misiuni de securizare a frontierei externe. Acțiunile au ca scop prevenirea intrării ilegale în România a unor posibile grupuri de migranți, precum și pentru asigurarea ordinii publice și a creșterii gradului de siguranță a cetățeanului. Până în prezent au fost întreprinse un număr de 26 de misiuni în comun, urmând ca în perioada următoare acestea să se deruleze în continuare în baza planului de cooperare.

Garda de Coastă va asigura un control operativ atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât și la "frontiera verde și albastră". Astfel, în situația în care se vor înregistra valori crescute ale traficului prin PTF-uri, conducerea Gărzii de Coastă va dispune măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră. Totodată, militarii din cadrul Jandarmeriei Române vor acorda sprijin polițiștilor de frontieră în funcție de situațiile care apar pe timpul execu-tării misiunilor specifice.

Potrivit unui comunicat de presă, Garda de Coastă va continua cooperarea inter-instituțională cu unitățile de jandarmi din județele Constanța și Tulcea, pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.157 secunde