Garda de Coastă. Șapte irakieni și un iranian, opriți la frontiera cu Bulgaria

369

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanta – Postul de Poliție Lipnița au depistat opt cetățeni, șapte irakieni și un iranian, care au încercat să intre ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.


Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.


Astfel, luni, 9 iulie, în baza planului de cooperare privind combaterea migrației ilegale și asigurării ordinii publice, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Postul de Poliție Lipnița au depistat în zona Mănăstirii Dervent, județul Constanța, un grup de persoane care nu își justifica prezența în zonă.


În urma investigațiilor desfășurate cu polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov a rezultat că grupul format din opt persoane a intrat ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.


Polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din șapte cetățeni irakieni și un cetățean iranian, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani și doi minori, în vârstă de nouă luni, respectiv doi ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele opt persoane fiind predate către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde