Garda de Coastă. Peste 200 kg de pește, confiscate de polițiștii de frontieră

339

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetățeni români care transportau, cu două autoturisme, peste 200 kilograme de pește, diferite specii, fără documente legale.

Astfel, sâmbătă, 7 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în zona trecerii cu bacul, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, cu domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit 220 kg de pește, diferite specii, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește și deținerea uneltelor de plasă tip monofilament.

De asemenea, câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, județul Tulcea, au oprit pentru control pe raza localității Garvăn, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, cu domiciliul pe raza județului Galați.

"În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, colegii noștri au descoperit cantitatea de 18,8 kg de pește, din familia sturionilor, în stare congelată, pentru care persoana în cauză nu deținea documente de proveniență.

Cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, urmând a fi preluată de către reprezentanți ai DSVSA Tulcea pentru expertizare, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3026 secunde