Garda de Coastă luptă împotriva traficului internațional de mașini furate

Marţi, 03 August 2021, 20:46
137
O preocupare constantă a polițiștilor de frontieră este combaterea traficului internațional de autoturisme furate. Iar România este o „piață de desfacere” profitabilă pentru acest gen de mașini, drept pentru care în primul semestru din 2021, Garda de Coastă a avut capturi semnificative în acest segment de activitate. „Poliţiştii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, independent sau în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, un număr de 12 infracţiuni, în care s-au întocmit 12 dosare penale, fiind depistate 12 autovehicule furate în valoare totală de 2.414.071 lei”, au precizat reprezentanții instituției.

Un caz semnificativ a intrat în atenția oamenilor legii în luna mai, când polițiștii de frontieră au depistat un autoturism de teren, cu o valoare de piață de peste 1,3 milioane de lei. În data de 21 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea la un control fizic asupra unui container cu bunuri personale, sosit din SUA, ce avea ca destinatar un cetățean român. Astfel, printre bunurile personale a fost descoperit un autoturism de teren marca Lamborghini Urus cu valoare declarată în documente, de peste 400.000 lei. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de spălare de bani, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.Pagina a fost generata in 0.2123 secunde