Garda de Coastă, în luptă cu imigrația ilegală și contrabanda, la Constanța. Ce măsuri vor fi luate

236
Garda de Coastă, în luptă cu imigrația ilegală și contrabanda, la Constanța. Ce măsuri vor fi luate - gardadecoasta-1527095872.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Gărzii de Coastă a anunțat, ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, că a luat o serie de măsuri pentru a asigura fluența traficului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei din județul Constanța. Astfel, la PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, PTF Ostrov și PTF Lipnița, s-a luat decizia suplimentării personalului de serviciu, la nevoie. De la începutul anului 2018 și până în prezent, au tranzitat punctele de trecere a frontierei rutiere din subordinea Gărzii de Coastă un număr de 568.373 persoane și 194.248 mijloace de transport.


De asemenea, s-a avut în vedere realizarea unor dispozitive de acțiune la frontieră, dinamice și eficiente, în vederea combaterii migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere, respectiv a altor fapte care constituie încălcări la regimul juridic al frontierei de stat. 


În perioada sezonului estival 2018, Garda de Coastă are în vedere continuarea proiectului Multipropouse Operational Activities în Marea Neagră sub coordonarea agenției FRONTEX, în cadrul cărora se realizează misiuni de supraveghere aeriană a frontierei maritime; monitorizarea permanentă a traficului naval din zona de competență maritimă, pentru identificarea tuturor navelor și ambarcațiunilor aflate pe mare prin folosirea sistemului de supraveghere SCOMAR; intensificarea cooperării permanente cu Poliția de Frontieră Bulgară și Garda de Coastă Turcă, pentru realizarea schimbului de informații despre navele și ambarcațiunile de interes și prevenirea migrației ilegale pe mare.


Reprezentanții Gărzii de Coastă spun că, în primul semestru al acestui an, gestionarea eficientă a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competență a reprezentat un obiectiv primordial. În perioada 1 ianuarie - 21 mai, au fost constatate șase cazuri, în care au fost implicate 24 de persoane (cinci cazuri cu 22 de persoane pe sensul de intrare și un caz cu două persoane pe sensul de ieșire). În privința traficului de migranți, au fost înregistrate două cazuri în care au fost implicate 11 persoane care au facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat a 18 migranți.


În ceea ce privește contrabanda cu țigări și tutun, Garda de Coastă spune că au fost constatate nouă cazuri de trafic cu țigări și tutun de contrabandă, în care au fost implicate 33 de persoane, fiind confiscată cantitatea de 2.715.380 țigarete și 20 kg tutun în valoare de 1.349.522 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate următoarele bunuri folosite sau rezultate din activitățile infracționale: 19 autovehicule în valoare de 754.670 lei; suma de 606.975 lei și valută în valoare de 1.450 euro. Evenimentele au fost constatate în localitățile Constanța, Năvodari, Medgidia, Valu lui Traian, Lazu, Tortomanu, Murfatlar și în punctele de trecere a frontierei Constanța și Ostrov.


Tot în primul semestru al anului au fost constatate 25 de cazuri în care au fost implicate 25 de persoane, fiind reținute în vederea confiscării bunuri susceptibile de a fi contrafăcute sau nedeclarate în valoare totală de 3.754.629 lei. Cazurile au fost constatate în urma acțiunilor desfășurate independent sau în cooperare cu structuri din cadrul A.N.A.F., fiind înregistrate în Portul Agigea și punctele de trecere a frontierei Ostrov, Negru Vodă și Vama Veche.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.6625 secunde