Garda de Coastă are un adevărat parc auto! Iată ce mașini au intrat pe mâna polițiștilor

921
1
Garda de Coastă are un adevărat parc auto! Iată ce mașini au intrat pe mâna polițiștilor - fondgardadecoastamasiniconfiscat-1386613699.jpg

Articole de la același autor

Mercedes, Nissan, Range Rover, Lincoln, Audi, BMW, Volkswagen, Peugeot, Renault, Ford și lista poate continua! Nu, toate aceste mărci nu pot fi găsite doar la dealerii auto din Constanța sau la "samsari", ci și într-o "parcare" a Gărzii de Coastă!  


Polițiștii trebuie să stea cu ochii în patru pe sutele de mașini pe care le confiscă anual la frontieră, multe furate de peste hotare, dar și destule "indisponibilizate" pentru lucruri mai puțin grave, cum ar fi un certificat de inspecție fals. 


Până în 15 mașini, predate lunar Finanțelor Publice


În acest moment, pe aproximativ o sută de vehicule se așează praful în parcul auto al Gărzii de Coastă. Pentru o parte dintre ele încă se mai caută proprietarul, pentru o altă parte se caută un… nou proprietar. Fie că vorbim despre mașini furate din străinătate sau din țară, nu întotdeauna este ușor să dai de deținătorul de drept al mașinii. "Sunt cazuri de mașini furate unde nu găsim repede proprietarul. Este plecat sau stă într-o altă țară și trebuie să-l identifici, să vină s-o ridice. Permanent încercăm să înștiințăm ambasade, mai facem și noi investigații. Trece o perioadă mai mare de timp, dar de obicei se găsește proprietarul și vine s-o ridice, sau nu! În unele cazuri nu se ridică și instanța admite ridicarea în vederea confiscării. Noi lunar predăm la Finanțele Publice Constanța pentru valorificare 10 - 15 autovehicule", a precizat directorul Gărzii de Coastă, Laurențiu Costache.
Mașini scumpe


În parcul auto al Gărzii de Coastă găsim mașini care valorează de la câteva mii de euro, la zeci de mii de euro. Procedura cea mai greoaie este în cazul celor scumpe, și asta pentru că majoritatea autoturismelor care ajung pe mâna polițiștilor sunt furate din străinătate.


"De obicei mașinile scumpe figurează ca fiind furate într-o anumită țară și atunci procesul este mai greu. Până intervine asiguratorul, persoana în cauză... Este o derulare mai lungă a procesului", a explicat directorul Gărzii de Coastă. De altfel, multe mașini furate din țări ca Germania, Spania sau Italia, recuperate de polițiștii de frontieră, sunt practic abandonate pentru că proprietarii încasează la scurt timp banii de la asigurător, așadar nimeni nu mai este dispus să-și bată capul. Cei mai "disciplinați" par să fie constănțenii care sunt depistați în punctele de trecere a frontierei de pe raza județului cu diverse documente ale mașinii falsificate, majoritatea înmatriculate pe Bulgaria. Polițiștii spun că nu există cazuri de abandon. Proprietarii intră în legalitate și merg apoi să le recupereze, chiar dacă nu vorbim despre mașini scumpe.


Cine cumpără vreo navă de agrement?


Nu doar autoturisme se găsesc în parcul Gărzii de Coastă! În vară, polițiștii au confiscat trei nave de agrement, implicate într-un caz de migrație. Instanța s-a mișcat repede, așadar Administrația Finanțelor Publice va organiza, cât de curând, o licitație publică pentru acestea. Este vorba despre nave de agrement cu dimensiuni între 12 și 20 de metri pentru care abia s-a finalizat procedura de predare-primire. 


Comentează știrea

Papu
10 decembrie 2013
Legi românești

Legi proaste ca de obicei, sau mai bine zis hoțului de hoț îi e frică. Nu ar fii mai simplu ca Garda de Coastă cu mașinile confiscate și abandonate de proprietar să le scoată la licitație cât de repede posibil și cu banii obținuți să-și cumpere șalupe moderne rapide și mașini dotate corespunzător și nu în ultimul rând prime pentru cei care au descoperit furtul și au confiscat mașina. ?

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Violator bulgar,  prins la frontieră
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Eveniment : Garda de Coastă știe și fotbal!
Pagina a fost generata in 0.6237 secunde