Garda de Coastă: 40 kg de sturion, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

95
Garda de Coastă: 40 kg de sturion, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni - sarpol-1531652444.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 40 kg de sturion, deținute fără documente legale, au fost descoperite de polițiștii de frontieră tulceni într-o ambarcațiune în care se aflau trei cetățeni români, informează un comunicat al Gărzii de Coastă transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, autoritățile au găsit în ambarcațiune aproximativ 58 kilograme de pește de diferite specii, deținut fără documente legale.

"În data de 14 iulie, în jurul orei 21,00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcațiune, care naviga pe brațul Chilia, județul Tulcea. Astfel, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea", arată sursa citată.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune plase de pescuit având în ele captura de pește ce conținea cantitatea de 40 kg specia cegă și 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și cantitatea de 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subprodu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3454 secunde