Video Galerie FOTO/VIDEO. Militarii fac GĂURI în nava răsturnată la Midia, pentru a salva cât mai multe oi!

565

Articole de la același autor

Autoritățile județene și centrale se află în portul Midia pentru a supraveghea îndeaproape operațiunile de salvare a animalelor captive pe nava răsturnată în acvatoriul portului. Astfel, prefectul Dumitru Jeacă și subprefectul Ali Șenol sunt la fața locului, alături de col. Gheorghe Popa, șeful ISU Dobrogea și dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare. 


După ce în cursul serii trecute, cu acceptul armatorului, au fost decupate găuri în puntea navei, pentru a facilita accesul salvatorilor, în cursul zilei de astăzi vor mai fi realizate două decupaje. "Decupajele vor fi realizate în puntea superioară pentru a facilita accesul personalului de intervenție, apoi se va evacua restul de ovine rămase în viață. La ora actuală avem șase medici veterinari – trei voluntari și trei din cadrul ANSVSA – la bordul navei, care tranchilizează ovinele, pentru a putea fi scoase de salvatori rapid, apoi sunt predate și transportate cu ambarcațiuni la mal. 


Oile evacuate sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia, în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ANSVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă și în momentul în care își revin, le transportul cu mijloc de transport autorizat la ferma de proveniență, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8277 secunde