Video GALERIE FOTO - VIDEO / EXPLOZIE LA RAFINĂRIE! Planul ROȘU de urgență activat, CINCI VICTIME duse la spital, una este DECEDATĂ!

1980

Articole de la același autor

Cinci ambulanțe și opt echipaje de la ISU Dobrogea s-au deplasat, în jurul prânzului, la Rafinăria Petromidia, unde a avut loc o explozie. Din primele informații, explozia a avut loc la o instalație, focul se manifestă violent, iar două persoane sunt rănite. Una dintre victime ar avea arsuri ale căilor aeriene și pe aproximativ 45% din suprafața corpului.
Turiștii din zona Năvodari și localnicii au primit mesaje de tip RO ALERT să părăsească zona. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. 
Norul de fum se vede de la kilometri.


UPDATE. Numărul victimelor a crescut la trei, dintre care două în stare gravă. În zonă a fost trimis și elicopterul SMURD, pentru evacuarea victimelor.


UPDATE. Un număr de 13 autospeciale de stingere, de la mai multe județe din țară au fost dislocate pentru a interveni la Rafinăria Petromidia. Este vorba despre cinci autospeciale de stingere din cadrul ISU Dobrogea, două de la ISU Călărași, două de la ISU Ialomița, două de la ISU Tulcea și două de la ISU Brăila. De asemenea, la fața locului mai intervin și șase ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Constanța, cinci SMURD.

De asemenea, au fost dislocate autocamioane cu spumogen, fiecare autospecială având o capacitate de 2.000 de litri, de la inspectoratele din Călărași, Brăila, Tulcea, Ialomița, Galați și Vrancea.

Din primele informații, explozia a avut loc la un rezervor și a fost urmată de un incendiu puternic, care se manifestă în continuare cu violență.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.


UPDATE. Reprezentanții Rafinăriei Petromidia au transmis următoarele rânduri, în urma evenimentului nefericit: „În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident”. 




UPDATE. Numărul victimelor este în creștere. Până la ora 14.00 sunt șase victime, dintre care una cu arsuri pe 45% din suprafața corpului – transportată cu elicopterul SMURD, una cu arsuri la nivelul feței, una cu traumatism la picior, una cu traumatism lombar, una cu arsuri minore. De asemenea, o persoană este dată dispărută, fiind căutată de salvatori.


UPDATE. A șasea persoană, care era dată dispărută, a fost găsită decedată. „Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite. Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța. Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic. În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp.

Vă reamintim că în cursul acestei zile, pe platforma Petromidia a avut loc un incident în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM)”, au transmis reprezentanții Rafinăriei Petromidia.

  







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6723 secunde