GALERIE FOTO / Tragedia care a îndoliat Constanța. Elevul de la Liceul Internațional, sfâșiat între două trenuri

1158
3

Articole de la același autor

Lacrimi și durere pentru familia și apropiații lui Akan Mujdaba, elevul spulberat de tren duminică după-amiază, în Valu lui Traian. Akan a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la cimitirul din localitatea constănțeană în care a avut loc tragedia.


Colegi, prieteni și rude ale tânărului au "înghețat" la aflarea veștii că Akan și-a găsit sfârșitul într-un mod crud, rar văzut chiar și în cele mai terifiante scenarii ale filmelor horror. Băiatul se îndrepta spre casă, mergând pe șina de tren cu căștile în urechi, și nu a auzit trenul care venea în urma lui. Impactul a fost extrem de puternic și tânărul a fost proiectat într-un alt tren ce venea din sens opus, fiind aruncat chiar sub roțile care i-au sfâșiat trupul. Salvatorii ajunși la fața locului nu au putut face nimic, Akan fiind de nerecunoscut după impact. 


Elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică, Akan a fost condus ieri, pe ultimul drum de familia îndurerată, colegi și prieteni. Sicriul tânărului a poposit mai întâi, câteva minute, la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, acolo unde a cunoscut mari satisfacții și a câștigat multe premii. Cu lacrimi în ochi, colegii și-au luat rămas bun de Akan. Aici au fost prezenți și foști colegi de la Școala Gimnazială numărul 1 din Valu lui Traian, acolo unde a învățat Akan. 


Tânărul a fost înmormântat la cimitirul din localitatea constănțeană Valu lui Traian. 


Multiplu premiant la concursurile naționale și olimpic la fizică, Akan participase recent la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică. În decembrie anul trecut, el a fost premiat de prefectul județului Constanța, Ion Constantin pentru re-zultatele excepționale obținute. "Akan Mujdaba era unul dintre liceenii valoroși ai Liceului Internațional de Informatică din Constanța, numărându-se printre olimpicii la fizică. Tocmai de aceea, conducerea acestei instituții de învățământ a decis să se implice și să fie alături de familia greu încercată. Vom face tot ce putem să-i sprijinim!", a declarat Mustafa Bedir, directorul Liceului Internațional din Constanța. 


Farsa macabră a devenit realitate după trei ani
În urmă cu trei ani, Akan Mujdaba, elev în clasa a IX-a la acea vreme, a fost victima unei farse macabre ce s-a adeverit în acest week-end. Un grup de colegi a răspândit atunci zvonul cum că Akan ar fi fost călcat de tren, la Valu lui Traian. Nu a trecut mult timp până ce vestea a făcut înconjurul liceului, iar profesorii și elevii care-l cu-noșteau pe tânăr au fost zguduiți de "moartea" lui Akan. Totul s-a terminat cu bine atunci, în momentul în care tânărul și-a făcut apariția în liceu. Nu același lucru s-a întâmplat la trei ani după această glumă, când toți cei apropiați victimei sperau să fie doar o altă farsă neinspirată. Pe pagina de socializare a elevului, colegii și prietenii au trimis nenumărate mesaje de condoleanțe. "Scriu aceste rânduri cu lacrimi în ochi și încă nu pot accepta crudul adevăr. Așteptăm cu toții o minune, să ne spui că ești bine, dar pare că această minune nu mai vine. Ai fost un băiat de nota 10, plin de viață. P.S. Diploma ta de la Procopiu este la mine, încă aștept să vii să o iei…"; "Personal nu te cunoșteam foarte bine, dar știu un singur lucru: că ai fost cel mai deștept elev din generală și liceu. Parcă și acum văd tabelele cu rezultatele la concursurile de fizică unde erai pe primul loc. Te-ai făcut remarcat în toata țara cu inteligența ta nemărginită și ne-ai făcut mândrii să avem un asemenea coleg. Îmi pare foarte rău și nici acum nu îmi vine să cred că tu ai fost acela. Când am auzit speram să fie o glumă, dar se pare că nu este...". 


Acestea sunt două dintre cele mai emoționante mesaje primite de Akan Mujdaba pe pagina sa de socializare. 


Ultimul "premiu" pentru Akan 
În anul școlar 2012-2013, Akan Mujdaba câștiga premiul II cu medalie de argint la Concursul Internațional IYIPO, Georgia, cu proiectul de informatică "Hungry cat - animation based learning environment".


Un an școlar mai târziu reușea performanța de a câștiga trei distincții. Un Premiu I la Sesiunea Națională de Comunicări științifice ale elevilor - etapa regională, pe Informatică și Premiul II la Olimpiada Județeană de Fizică, calificarea la națională, dar și Medalia de bronz din partea Societății Române de fizică la Olimpiada Națională de fizică.


Anul trecut, a obținut Premiul I la Olimpiada Județeană de Fizică, calificarea la națională, dar și Mențiune de onoare din partea Societății Române de fizică la Olimpiada Națională de Fizică, iar Premiul Procopiu i-a fost decernat la Concursul Național Ștefan Procopiu, Fizică Interactivă - categoria "Tehnici de laborator".


Comentează știrea

Costea
1 martie 2016
Mare pacat.

Condoleanțe parinților și dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Mos Ion
1 martie 2016
Băiatul se îndrepta spre casă, mergând pe șina de tren cu căștile în urechi !

Trist , dar este un fenomen care s-a generalizat ! Se pare ca in randul tinerilor a inceput sa dispara instinctul de autoconservare , ca sa nu spun altceva ! Ai vezi zilnic cum traverseaza strada cu ''dopurile'' in urechi si fara a da prea multa importanta daca trece vreo masina sau nu , fie pe trecere sau aiurea....pentru ei nu conteaza . Mai grav , sunt biciclisti cu ''dopurile'' in urechi , iar ei sunt participanti direct la trafic .....despre ce vorbim aici ? Concluzia mea este ca suntem untr-un continuu regres al inteligentei native , iar asta inseamna ca vom deveni mai prosti cu fiecare generatie care va urma. Ma vor injura multi , dar inainte de toate uitati-va atent in jurul dumneavoastra......

un marinar..
1 martie 2016
citesc...cu amaraciune in suflet..

Păcat, Păcat, Păcat..Alah sau Dumnezeu sa-l ierte...daca aveau pentru ce sa-l ierte!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5957 secunde