Galerie FOTO. Spre Autostrada Soarelui… pe bâjbâială!

2288
31

Articole de la același autor

Un celebru dirijor a murit, săptămâna aceasta, la marginea municipiului Constanța, pentru că, alarmat că a ratat intrarea pe Autostrada A4, a vrut să întoarcă în drum. Tragedia se poate repeta, numeroși șoferi reclamând că intrările și ieșirile sunt prea "din scurt", nu sunt semnalizate cum trebuie și le pun probleme. 


A ratat intrarea pe autostradă, iar asta i-a adus moartea. Încă de la primele cercetări la fața locului, polițiștii au susținut că acesta a fost motivul care a stat la baza tragicului accident care a avut loc, miercuri după-amiază, la ieșire din municipiul Constanța.  Celebrul dirijor german Michael Beck Hamlescher și-a pierdut viața, iar alte patru persoane, printre care și soția lui, pianista Tatiana Pocinoc, au ajuns la spital, după ce bărbatul, aflat la volanul unei Mazda, a vrut să se întoarcă din drum și a tăiat linia dublă continuă. Autoturismul în care se aflau cei doi soți a fost lovit în plin de un Volkswagen, care circula regulamentar. Din nefericire, astfel de tragedii se pot repeta, susțin șoferii constănțeni, care dau vina pe lipsa semnalizării corespunzătoare a accesului pe autostradă. Iar cei care greșesc drumul nu sunt dispuși să parcurgă mai bine de zece kilometri până în următoarea localitate Valu lui Traian, unde este permis să întoarcă, și preferă să taie linia continuă. La fel, conducătorii auto au acuzat că nici rutele de ieșire de pe autostradă, în dreptul municipiului Con-stanța, nu sunt mai sigure. Și în acest caz, tot semnalizarea deficitară ar fi de vină. 


"Marcajele nu sunt clare și din timp!"
"Eu am ratat de două ori intrarea pe autostradă, dar am mers mai departe. Oricum, intrarea pe autostradă nu este semnalizată cum ar trebui. Marcajele nu sunt clare și din timp", ne semnala un șofer, după ce a avut loc accidentul. Și nu este singurul de această părere. "Mi s-a întâmplat de nenumărate ori în această vară să-mi taie calea turiști care observau în ultimul moment că se apropie intrarea pe autostradă. Chiar săptămâna trecută, rulam pe prima bandă, pentru a intra pe autostradă spre Medgidia, când, aproape de curbă, un autoturism cu numere de Bacău a venit de pe banda a doua și mi-a tăiat calea. Noi, con-stănțenii, poate știm deja drumul, dar cei care vin din alte județe?!", a afirmat Mihaela I., o șoferiță din Constanța. "Este un singur indicator rutier de presemnalizare, la aproximativ 30 de metri de curba de intrare pe A4. Nici nu apuci să-l vezi, nici să încetinești", a adăugat cititoarea. 


"Riști să te lovească un TIR din spate!"
Iar lista nemulțumirilor continuă: la ieșirea de pe A4, venind dinspre Agigea, indicatoarele menționează direcțiile Constanța Nord și Con-stanța Vest. "Și pe care dintre ele ajungi în Constanța și pe care în Mamaia? În loc de Constanța Nord, mai bine treceau Mamaia!", au adăugat cititorii. Nici despre modul cum sunt semnalizate ieșirile spre localități, pe autostradă, șoferii nu sunt mai mulțumiți. "Intrările sunt bruște, ie-șirile sunt bruște. Iar dacă înce-tinești să nu ratezi curba, riști să te lovească în plin vreun TIR care vine din spate! Sau poți să greșești drumul, pentru că nu este semnalizat din vreme corespunzător, ci indicatoarele sunt montate fix în curbe. Și sunt constănțean!", a adăugat Bogdan B., un alt șofer. De asemenea, breteaua de ieșire spre Constanța de pe Autostrada Soarelui este foarte scurtă, iar șoferii sunt întâmpinați de indicatorul "Cedează trecerea", căci prioritate au autoturismele care rulează pe DN3. 


Ce spune administratorul drumului 
Am transmis aspectele semnalate de șoferi și administratorului rutelor respective, adică Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. Marin Dima, directorul instituției, ne-a precizat: "Indicatoarele rutiere sunt montate conform legislației în vigoare. În plus, există un standard internațional în această privință, care se aplică și în țara noastră. Astfel, indicatoarele de semnalizare, precum și marcajele res-pectă aceleași standarde precum peste hotare". Cât privește afirmația unor șoferi că nu le-au observat din timp, reprezentantul DRDP Constanța a atras atenția că respectivele indicatoare de presemnalizare, precum și benzile de intrare sau ieșire de pe autostradă sunt vizibile și nu ridică nicio problemă celor care respectă limita de viteză! 




Comentează știrea

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Pintea
13 septembrie 2014
Mai multe indicatoare rutiere

Masuri ce se pot lua - inainte de nodul rutier sa se amplaseze indicatoare de presemnalizare tip autostrada verzi nu albastre cum sunt acum,pe care sa scrie Bucuresti A2 1 km,apoi unul la 500m, apoi sa se monteze panourile suplimentare la 300 metri, al doilea panou la 200 metri, iar al treilea panou la 100 metri.Aceste panouri sunt verzi cu dungi albe oblice asemanator cu modelulde la trecerea de cale ferata doar ca acolo panoul este alb cu dungi rosii. Breteaua de ieșire spre Constanța de pe Autostrada Soarelui sa fie perpendiculara pe soseaua Constanta -Basarabi -din imagine se vede ca ai cedeaza trecerea si trebuie sa intorci capul pentru a vedea masinile cate vin dinspre Basarabi. Cu 500 m de cele 4 noduri rutiere pe sos Constanta -Basarabi viteza trebuie sa fie de 50 km/h.

Pintea
13 septembrie 2014
Cuvinte injurioase

Am trimis acelasi comentariu mai devreme doar ca la subiect am scris "Mai multe indicatoare ajuta" .Imi trimiteti mesaj ca nu se transmit mesaje cu cuvinte injurioase .Am sters cuvintul ajuta si ati acceptat comentariul.Va rog sa-mi spuneti ce cuvinte injurioase erau in " Mai multe indicatoare ajuta". Voi evita sa mai fac comentarii in ziarul Cuget Liber .Va multumesc si astept lamuriri.

ion
13 septembrie 2014
cu parere de rau

Imi pare rau pt.tragicul accident dar vina a fost a soferului.Cu aceasta ocazie vreau sa amintesc ca mai sunt ''soferi''de autoturisme mici ca dimensiuni dar care au nevoie la viraje si intoarceri de spatiu cat pentru un TIR.Lasam faptul ca nu aveam voie sa intoarcem in acel loc,manevra se executa simplu de pe banda 2 dintr-o singura miscare.

Cristian
13 septembrie 2014
Indicatoare

Suntem in Comuna din Paris din acest punct de vedere dragi ziaristi.Asa este, semnalizarile pe Autostrada Soarelui sunt foarte rudimentare,probabil facute pe repede inainte ca sa taie cineva panglicile,care in Romania sunt mai lungi decat autostrazile.Dar sa vedeti in tara cum este... O bataie de joc pe bani publici ca la noi, doar in Belarus cred ca mai exista.

zoro
13 septembrie 2014
simplu

Scris pe banda, cu vopsea, unde duce drumul. Exact ca la iesire de pe 2 cand se bifurca drumul spre giratoriul de la Agigea. Scrise eventual ca la nr de inmatriculare, TL pe banda care face dreapta spre Ovidiu-Tulcea si B pt sens inainte Cta-Bucuresti.

Marga
13 septembrie 2014
indicatoare

In zona Capitol, un sofer intreba cum ajunge la gara, pentru ca nu exista nici un indicator!

!!!
13 septembrie 2014
Un pericol pe sosele... in minus

Florentina, gresit incepi articolul si nu mai ma obosesc sa-l citesc... Zici ca: "A ratat intrarea pe autostradă, iar asta i-a adus moartea". Nu "ratarea" asta i-a adus moartea , ci faptul ca A INTORS INCALCAND LINIA DUBLA CONTINUA...

sofer
13 septembrie 2014
aviz autoritatilor

Ba da are dreptate indicatoarele sunt defectuase si pt cineva care nu cunoaste drumul probabilitatea de a gresi e f mare . trebuie f mare atentie sa nimeresti drumul pe autostrada spre Bucuresti spre exemplu.

Un sofer
13 septembrie 2014
bataia de joc

Indicatoarele sunt insuficiente montate necorespunzator dovedesc ca cei care le-au conceput in sistem au fost impostori si tot asa, impostori si cu dispret total fata de oamenii ca se incumeta sa aleaga intrarea si iesirea in autostrada. Proiectul in sine a fost facut defectuos iar cei care au facut presemnalizarile au ales sa ii puna la incercare cu disperare pe soferi. Atat de multe indicatore lipsesc in toate nodurile de autostrazi din Romania, putine cate sunt, ca este evident ca la nivel national preocuparile sunt de orice alta natura decat siguranta. NISTE CRETINI! Bine ca au gasit sa dea banii pentru sedii de institutii dar nu au cunostinte pentru meseria pentru care sunt platiti. De SOFERI! Ca sa isi bata joc de noi.

tudor
13 septembrie 2014
semnalizari sosele

in tara asta indicatoarele rutiere sunt gandite, facute si amplasate de catre idioti; nu stiu ce legislatie internationala respecta pentru ca in toata lumea poti vedea foarte clar unde ai o iesire din autostrada, unde ai o intrare pe autostrada... la noi nu exista nici macar un indicator clar, culorile semnalizarilor sunt verzi sau albastre dupa cheful cui le face, semafoarele sunt amplasate atat de jos ca nu le poti vedea daca se interpune o alta masina ... astia cu drumurile ar trebui dati in judecata pentru prostie si incompetenta

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6582 secunde