GALERIE FOTO. Poluare gravă la Marea Neară, în Mangalia. Plaja este închisă!

3159

Articole de la același autor

A.N. "Apele Române" prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral/Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanța anunță că a intervenit în cursul nopții, pentru depoluarea unei porțiuni de plajă din stațiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi. 


"Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au intervenit în jurul orei 2, cu autobasculante și încărcătoare frontale pe o lungime de 250 ml de-a lungul liniei țărmului și pe o lățime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 7, zona de plajă a fost curățată în totalitate, iar astăzi angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia țărmului pentru curățarea apei de irizațiile de hidrocarburi", precizează reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. 


Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenții marini, astfel că nisipul a fost poluat. 


În acest sens, au fost luate probe de apă și urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porțiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă și va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.


"În urma intervenției rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă și este monitorizată în permanență de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituții specializate (Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar și pentru a redeschide porțiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil", mai adaugă cei de la ABADL.
Activitatea este monitorizată în permanență de directorul general al A.N. "Apele Române, Victor Sandu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.2593 secunde