Galerie foto / ILIE NĂSTASE, așa cum nu l-ai mai văzut! Parada navelor și a oficialităților, la Ziua Marinei Române

1413
2

Articole de la același autor

Anul acesta, s-au împlinit 155 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române, iar Constanța a fost gazda unui eveniment de excepție, organizat cu ocazia Zilei Marinei Române.

Debutul activităților de sâmbătă a avut loc în jurul orei 10.00, cu ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei, urmată de oficierea serviciului religios. La ceremoniile care au avut loc în fața Comandamentului Flotei din Constanța, au participat vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Alexandru Mîrșu, dar și tenismanul Ilie Năstase, în uniforma de gală de general al Armatei Române, împreună cu una din fiicele sale, Ema. Ministrul Apărării a decorat drapelul de luptă al Forțelor Navale cu Emblema Armatei Române, iar Administrația Prezidențială i-a oferit ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler.

"Ca viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, dar și ca fost ministru al Apărării Naționale, sunt mândru că militarii români marinari și polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă participă permanent alături de partenerii noștri din Uniunea Europeană și din NATO în misiunile și exercițiile internaționale, cu rezultate remarcabile. În numele Guvernului României, vă felicit pentru modul exemplar în care îndepliniți misiunile și fie ca spiritul acestei mari sărbători creștine închinate Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, să vă însoțească și ocrotească oriunde v-ați afla", a transmis Gabriel Oprea.

De la această zi importantă, au lipsit însă președintele României Klaus Iohannis, și premierul Victor Ponta. Cei doi și-au transmis, totuși, mesajele cu urările pentru marinari.

v v v

După sosirea Zeului Neptun, s-a dat startul exercițiilor pe mare și pe uscat. Un ansamblu de exerciții la care au participat 2.000 de marinari militari și civili, nave și ambarcațiuni de diferite clase și categorii și aparate de zbor MIG 21 Lancer și Puma Naval. Fregatele Regina Maria, Regele Ferdinand, Mărășești, bricul Mircea au defilat prin fața publicului.

Cei mai încântați de exercițiile mari-narilor au fost cei mici. "Mi-a plăcut foarte tare când scafandrii s-au aruncat din elicopter în apă. Și apoi când au fost preluați și i-au plimbat pe frânghie", a declarat Ionuț, un copil venit la cere-monie tocmai de la Suceava.

Distracția a continuat în Portul Tomis, unde au avut loc jocurile marinărești. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Mioara
17 august 2015
venituri suplimentare

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 August 2015
Stire din Eveniment : ZIUA MARINEI ROMÂNE 2015, ÎN IMAGINI
Pagina a fost generata in 0.6197 secunde