Gabriel Oprea judecat pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Gigină

145
Gabriel Oprea judecat pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Gigină - gigina-1525267809.jpg

Articole recomandate

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru ucidere din culpă, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, motociclist în convoiul care-l însoțea pe Oprea. În schimb, în cazul fostului procuror general Tiberiu Nițu, ancheta s-a clasat. Nițu era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.


Firma care a făcut lucările în zona unde s-a produs accidentul, cât și administratorul acesteia sunt acuzați de ucidere din culpă.

Decizia în dosarul Gigină vine 2 ani și jumătate de la tragedie și după ce familia polițistului, prin intermediul presei, a făcut presiuni ca ancheta să fie urgentată.

În februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis o contestație depusă de familia polițistului Gigină, care s-a plâns de faptul că ancheta DNA durează de prea mult timp.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliție Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a fostului ministru Gabriel Oprea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7683 secunde