Gabriel Leș, de Ziua Armatei: Militarii noștri - cei mai importanți ambasadori ai României în lume

148
Gabriel Leș, de Ziua Armatei: Militarii noștri - cei mai importanți ambasadori ai României în lume - gabrielles236403900-1571991074.jpg

Articole recomandate

Data de 25 octombrie reprezintă o bornă cu o semnificație deosebită în conștiința poporului român, dincolo de însemnătatea ei strict istorică, spune ministrul demis al Apărării Naționale, Gabriel Leș, în mesajul transmis vineri cu ocazia Zilei Armatei României.

''În această zi se împlinesc 75 de ani de când Armata Română a reușit, prin faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, să elibereze de sub ocupația hitleristo-horthystă ultima palmă de pământ din teritoriul țării, ulterior, contribuind semnificativ și la eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei. Dovada vie a acelor vremuri glorioase sunt bravii veterani de război, cei care au participat la cele mai importante bătălii ale Armatei Române din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pauliș, Oarba de Mureș sau Carei sunt doar câteva din momentele de jertfă și glorie rămase în memoria colectivă a poporului român, ele fiind retrăite cu emoție de puținii rămași în viață - veteranii de război. Ei reușesc și astăzi să ne evoce din momentele de mare cumpănă prin care au trecut pentru a-și îndeplini misiunea sacră - aceea de a-și elibera țara de sub ocupația străină. Noi, generațiile de astăzi, avem datoria morală de a rememora faptele lor de vitejie și de a aduce un pios omagiu celor care s-au jertfit pentru patrie și popor", afirmă Leș în mesaj.

Potrivit acestuia, al doilea eveniment deosebit ca importanță istorică al zilei de 25 octombrie este împlinirea a 60 de ani, de când, anual, se sărbătorește Ziua Armatei României (dată stabilită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959).

Gabriel Leș evidențiază, totodată, spiritul de sacrificiu al militarilor români, care astăzi își duc la îndeplinire misiunile în țară și în cadrul coalițiilor internaționale.

"Militarii noștri, cei care astăzi își îndeplinesc misiunile în țară sau în cadrul coalițiilor sau alianțelor internaționale, dovedesc că spiritul de sacrificiu este o trăsătură de caracter a poporului român și, prin îndeplinirea misiunilor la cele mai înalte standarde, rămân cei mai importanți ambasadori ai României în lume. Din păcate, 30 de militari ai Armatei României au plătit cu sânge participarea la misiunile din teatrele de operații, sacrificiul lor nefiind în zadar. Suntem datori să le păstrăm memoria vie și să nu le uităm faptele de vitejie. Flacăra candelei recunoștinței naționale nu se va stinge niciodată la icoanele care veghează memoria eroilor armatei și națiunii române", precizează Leș, în mesajul transmis de Ziua Armatei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2216 secunde