Furturile din mașini pot fi evitate! Iată ce spun polițiștii

104
Furturile din mașini pot fi evitate! Iată ce spun polițiștii - furtmasina11363343165-1366382847.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, polițiștii au organizat acțiuni de informare a constănțenilor, ce au vizat prevenirea comiterii furturilor din autoturisme. "Infracțiunea de furt din autoturisme reprezintă una dintre faptele penale ce se comite cel mai facil. Pentru făptuitori nu există o preferință pentru bunurile sustrase din autoturisme, aceștia însușindu-și practic tot ce se poate lua din autoturism și se află la vedere. Potrivit analizelor statistice efectuate, s-a constatat că furturile din autoturisme se produc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar un factor favorizant este reprezentat și de faptul că cetățenii lasă diverse obiecte la vedere în mașini", a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Poliției Constanța.


Pentru a le explica oamenilor de ce nu este bine să-și lase bunuri în mașini, polițiștii au descins, în această dimineață, în Piața Ovidiu și au verificat toate mașinile parcate pe străzile Traian, Sulmona, Petru Rareș, C.A. Rosseti, Mircea cel Bătrân, Marcus Aurelius, Dimitrie Cantemir și Calatis, constatând că oamenii își lasă în autoturisme la vedere bunuri cum ar fi: serviete, documente originale sau xerocopiate, copii de pe acte de identitate, documente bancare sau instrumente de plată, chei, dispozitive de stocare a informațiilor, obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte, aparatură electronică. 
Polițiștii au purtat discuții cu proprietarii autoturismelor, recomandându-le să evite aceste situații, ce i-ar putea implica într-un eveniment neplăcut, având drept urmare pierderea de timp prețios la autorități, societăți de asigurare sau service-uri auto, totodată fiindu-le înmânate pliante cu sfaturi preventive. Activitatea a continuat în partea a doua a zilei în intervalul 15.00 - 16.30, perioadă de timp în care s-a constatat că sunt înregistrate astfel de sesizări, în zona Pieței Tomis II și a bulevardului Mircea cel Bătrân. 


"Polițiștii constănțeni vă asigură de întreaga lor solicitudine și promptitudine  și vă mulțumesc pentru sprijinul acordat.
Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, apelați numărul unic de urgență 112!
Rețineți cât mai multe detalii despre autor: înfățișare, particularități, direcția în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. și comunicați toate amănuntele poliției", au atras atenția oamenii legii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : I-a fost furat telefonul din casă
Pagina a fost generata in 0.5124 secunde