Furturi și scandaluri, în timpul verii pe litoral.""Au fost reținute peste 500 de permise auto"

192
Furturi  și scandaluri,  în timpul verii  pe litoral.

Articole de la același autor

Vara lui 2019 a fost una încărcată pentru polițiștii constănțeni: au fost întocmite dosare penale pentru mai bine de 200 de furturi, dintre care pentru zeci de furturi din spațiile de cazare, au intervenit pentru aplanarea a peste 500 de conflicte, au prins zeci de infractori și au reținut mai bine de 500 de permise auto.

Precum în fiecare sezon estival, și în vara lui 2019, în sprijinul polițiștilor de la malul mării au venit oameni ai legii din întreaga țară. Astfel, potrivit datelor prezentate de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat miercuri, 25 septembrie, în perioada 27 iunie – 4 septembrie, pe litoral au fost la datorie 266 polițiști constănțeni dar și 182 de polițiști detașați din țară, în două serii.

Reflectată în cifre, vara lui 2019 a fost una încărcată pentru oamenii legii. Astfel, în perioada sezonului estival, IPJ Constanța a înregistrat aproape 300 de infracțiuni, dintre care peste 200 de furturi, din care 27 furturi din autoturisme, 53 din spațiile de cazare și aproape 70 din buzunare și genți. Potrivit reprezentanților Poliției Constanța, dacă per total se constată o scăderea a numărului furturilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se observă o intensificare a interesului hoților pentru furturile din buzunare și din poșete.

"Cu privire la perioada comiterii infracțiunilor, 57 % dintre acestea s-au înregistrat pe timpul zilei, iar 65% dintre acestea au fost comise pe plajă sau în camerele de hotel, făptuitorii profitând de neglijența turiștilor în a-și proteja bunurile personale", a arătat comisarul șef Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii au fost solicitați să intervină pentru aplanarea a 550 stări conflictuale, au răspuns la aproape 300 de reclamații și au efectuat peste 115 controale la spațiile de cazare.

În vara care s-a încheiat, polițiștii au fost la datorie și pe stradă, pentru a supraveghea modul în care se desfășoară traficul rutier. În cadrul mai multor acțiuni, desfășurate atât ziua, cât și noaptea, polițiștii au aplicat peste 5300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2,3 milioane de lei, au reținut 555 permise auto, 160 de certificate de înmatriculare și au sancționat 209 pietoni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.292 secunde