Frontierele Europei din Marea Egee vor fi asigurate de o altă navă a Gărzii de Coastă

172
În perioada 28 aprilie - 3 septembrie 2017, nava maritimă de patrulare MAI 1101 - proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea "EPN POSEIDON SEA", organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă), în cadrul proiectului Rețeaua Europeană de Patrulare (EPN), la frontierele maritime ale Greciei.

Operațiunea s-a desfășurat în Marea Egee și echipajul navei Poliției de Frontieră Române, format din 27 de polițiști de frontieră, a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forțele de poliție și de impunere a legii ale tuturor statelor membre UE, participante la misiune.

Polițiștii de frontieră români au executat 121 misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.200 mile marine și a patrulat peste 1.240 de ore. Pe durata misiunilor, echipajul navei a supravegheat și monitorizat peste 1.600 de mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare, în scopul prevenirii migrației ilegale și a altor infracțiuni de frontieră.

De asemenea, ca urmare a angajamentelor asumate de țara noastră de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia, în perioada 29 august 2017 - 04 ianuarie 2018, Poliția de Frontieră Română a detașat, în zona operațională a misiunii Frontex din Grecia, o alta navă maritimă de supraveghere, MAI 1104, cu un echipaj format din 25 de polițiști de frontieră.

Timp de aproximativ patru luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute, în apele Mării Egee, misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare și salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9497 secunde