Fregata "Regele Ferdinand", în misiune cu un elicopter Puma Naval

394
Fregata

Fregata "Regele Ferdinand" va părăsi miercuri, 12 septembrie, portul Constanța pentru a participa la operația de luptă "Atalanta", împotriva pirateriei navale în Golful Aden, sub comandă UE.

"Este prima participare a unei nave românești la o misiune desfășurată la peste 3.000 de mile marine depărtare de țară și, totodată, prima participare la o operațiune antipiraterie. În anii anteriori, fregata «Regele Ferdinand» a mai participat, sub comanda NATO, în Marea Mediterană la Operația «Active Endeavour», pentru monitorizarea traficului naval și aerian în scopul combaterii traficului ilegal și la Operația «Unified Protector» de impunere a embargoului împotriva Libiei. Tot în premieră, o fregată va participa la o misiune internațională având la bord ambarcat un elicopter Puma Naval", a declarat Ion Burghișan, purtător de cuvânt al Forțelor Navale.
Nava este comandată de comandorul Mihai Panait și va avea la bord în această misiune un echipaj format din 236 de marinari. Ceremonialul prilejuit de plecarea navei va avea loc în dana Portului Militar Constanța, miercuri, ora 9,45, în prezența oficialităților militare, a reprezentanților autorităților locale, a unor veterani și a membrilor familiilor echipajului.
Fregata se va întoarce în țară pe 14 decembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6524 secunde