Fregata "Regele Ferdinand", escale consecutive în porturi din Asia, Africa și Europa

217
Fregata

Articole recomandate

După ce a îndeplinit cu succes misiunile de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterană, ca parte a Operației NATO "Sea Guardian 19", fregata "Regele Ferdinand" a acostat, în perioada 7-9 noiembrie, în portul cipriot Limassol. Precedentele escale ale navei militare a Forțelor Navale Române au fost efectuate în porturi din afara spațiului european: Aksaz (Turcia), Alexandria (Egipt) și Haifa (Israel). 


Pe durata staționării în Limassol, marinarii militari au primit la bord vizita oficială a însărcinatului cu afaceri al Ambasadei României în Republica Cipru, Daniela Mariana Sezonov-Țane, care a efectuat un tur al navei și a salutat eforturile depuse de echipaj de-a lungul timpului. După această vizită, aproximativ 100 de membri ai comunității românilor din insula cipriotă au urcat la bordul navei pentru a o vizita. 


Fregata "Regele Ferdinand" este prima navă de luptă a Armatei României care a reușit să ofere oportunitatea compatrioților stabiliți în alte state să calce pe pământ românesc. De asemenea, prin intermediul fregatei, elevii și studenții instituțiilor de învățământ militar ale Forțelor Navale - Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza", Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Viceamiral Ioan Murgescu" și Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - au transmis tinerilor și copiilor români daruri și salutări de acasă. 


Spre o nouă misiune 
Cu forțele refăcute, după escala din Cipru, în timpul căreia au fost felicitați sărbătoriții navei, cu ocazia Zilei Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și cea a zilelor lor de naștere, membrii echipajului fregatei "Regele Ferdinand" se îndreaptă spre o nouă misiune în bazinul mediteranean: exercițiul multinațional "Dogu Akdeniz 19". 


Acesta este organizat de Forțele Navale ale Turciei, în perioada 9-20 noiembrie, timp în care vor fi desfășurate activități de instrucție specifice, alături de 48 de nave, submarine și aeronave din Bulgaria, Canada, Grecia, Iordania, Italia, Pakistan, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia. 


La exercițiu, iau parte și cele două grupări navale NATO, SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), iar Azerbaidjan, Bangladesh, Brazilia, Georgia și Qatar au trimis militari de stat major în rol de observatori. Instruirea se va face pentru lupta pe trei medii: submarin, maritim și aerian. În total, la exercițiu participă peste 4.700 de militari din 15 state partenere. 


Știm însă că toate detaliile despre misiune mențioane se pot traduce altfel pentru cei de acasă - încă două săptămâni pe mare, departe de ei. Știm că ne apreciază eforturile și că sunt mândri de noi. Aceleași lucruri vrem și noi ca ei să le cunoască. Le mulțumim pentru că sunt puternici și în lipsa noastră, motiv pentru care merită toată recunoștința și dragostea noastră. 
De la bordul fregatei "Regele Ferdinand", 
Sublocotenent Alexandru TURTURICĂ 
Foto: Daniel-Andrei PAP


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5396 secunde