Primele impresii și păreri ale membrilor echipajului

Fregata Regele Ferdinand a trecut în emisfera sudică

591
1
Fregata Regele Ferdinand a traversat Ecuatorul, la finalul primei părți a misiunii, în timpul deplasării fregatei spre portul destinat refacerii capacității de luptă. Cu acest prilej, a fost organizat la bord tradiționalul botez marinăresc, de la care n-au lipsit Zeul Neptun, nimfele, pirații, doctorul, frizerul, etc., momentul fiind savurat cu bucurie de fiecare membru al echipajului fregatei.


"Sunt foarte norocos, pentru că putea fi oricine comandant pe această navă deosebită și cu acest echipaj al fregatei de un profesionalism ridicat. Este o premieră pentru Forțele Navale Române, este o premieră pentru noi marinarii militari să trecem în cealaltă emisferă, suntem la peste 4.000 mile marine de portul Constanța, portul nostru de bază. Este un sentiment deosebit pentru că ne aflăm la jumătatea misiunii. În tradiția marinărească cei care au avut ocazia să traverseze Ecuatorul sunt nașii echipajului pentru acest moment, realizat astăzi într-o scurtă pauză operațională. A fost un moment deosebit, echipajul s-a bucurat pentru acest privilegiu, de a traversa Ecuatorul", a afirmat comandorul Mihai Panait, comandantul fregatei Regele Ferdinand.

"Trecerea Ecuatorului a fost un moment de mare emoție, un examen de maturitate pentru toți cei de pe fregata Regele Ferdinand, o împlinire a activităților desfășurate până acum. Suntem bucuroși că am reușit să asigurăm proiecția forței Forțelor Navale și în emisfera sudică. Este o tradiție ca marinarii să fie botezați la trecerea Ecuatorului, plătind astfel un tribut pentru navigarea în siguranță pe mările și oceanele lumii", a ținut să precizeze căpitanul-comandor Ioan Marian, comandantul secund al fregatei.

"Sunt la bordul fregatei din anul 2004, dar ziua de astăzi a reprezentat un element deosebit, având în vedere că am reușit, după ani de muncă, să trecem în Emisfera Sudică. Botezul a fost un lucru deosebit, entuziasmul fiind cuvântul de ordine", a subliniat căpitanul-comandor Viorel Bold, șef Logistică.

S-a încheiat prima etapă din cadrul misiunii

Intrarea în Emisfera Sudică a reprezentat și încheierea primei etape din cadrul misiunii desfășurate de fregata Regele Ferdinand la Operația Atalanta.

Astăzi, Ziua Armatei României va găsi fregata Regele Ferdinand implicată în operația Uniunii Europene, Atalanta, în zona de acțiune din Oceanul Indian. Marinarii de pe fregată nu au uitat de colegii lor de acasă, cărora le adresează cele mai bune urări și misiuni îndeplinite în siguranță. 



Comentează știrea

eu...
25 octombrie 2012
bv ...

felicitari marinarilor romani...ne faceti sa ne simtim mandri...iar celor ce nu le convine cv,ar fi bn sa isi tina cuvintele acasa,daca nu,sa treace si ei prin ce trec familiile marinarilor plecati departe de casa...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3521 secunde