Fregata Regele Ferdinand a acordat AJUTOR unei nave vulnerabile în Oceanul Indian

442
Fregata Regele Ferdinand a acordat AJUTOR unei nave vulnerabile în Oceanul Indian - fregata1349217035-1352385535.jpg

Fregata Regele Ferdinand, aflată în timpul misiunilor de patrulare în cadrul Operației ATALANTA, a primit o solicitare de ajutor din partea unei nave comerciale. Din cauza unor probleme tehnice și a unei erori de planificare a marșului, nava comercială a rămas fără combustibil în mijlocul oceanului, într-o zonă în care curenții sunt puternici.


Comandantul operației a ordonat fregatei Regele Ferdinand să analizeze necesitatea și posibilitatea acordării ajutorului navei aflate în dificultate. Marinarii militari români au executat o misiune de "friendly approach" la nava comercială, pentru evaluarea situației. A fost trimisă la bord o echipă de inspecție, iar securitatea a fost asigurată de militarii din grupa de boarding.


După îndeplinirea tuturor formalităților legale necesare, fregata Regele Ferdinand, cu ajutorul ambarcațiunilor rapide (RHIB), a transferat combustibilul necesar navei comerciale. Echipajul a depus eforturi susținute pentru a găsi cele mai bune metode de rezolvare a situației, având în vedere faptul că fregata nu este prevăzută cu dotările tehnice pentru acest tip de activitate, desfășurată în general de navele specializate.

Mai mult, misiunea a fost îngreunată de condițiile hidrometeorologice și de desfășurarea simultană a activităților curente contra pirateriei. După câteva ore, nava comercială a primit de la echipa fregatei instrucțiunile privind navigația și măsurile de bună practică marinărească
împotriva atacurilor piraților în această zonă și s-a pus în mișcare.


Misiunea de acordare a ajutorului pe mare nu reprezintă o noutate pentru fregata Regele Ferdinand, echipajul fiind la a treia misiune de acest fel executată în ultimii doi ani.
Respectul față de profesia de marinar, dorința și necesitatea acordării ajutorului navelor aflate în dificultate fac parte din ceea ce membrii echipajului numesc "Spiritul Ferdinand" și vine în perfectă concordanță cu obiectivele Operației ATALANTA.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2529 secunde